Az Érdi VSE egy jelentősen megfiatalított kerettel készül a bajnokságra

Bár két játékos még nem volt bevethető, az ESMTK elleni második nyári felkészülésre már összeállt az Érdi VSE kerete az NB III Nyugati csoportjának 2022–23-as idényére.

Mint arról már az előző idény végén beszámoltunk, a 2021–22-es kiírás végén az Érdi VSE három játékosa, Csiszár Zoltán, Kollega Krisztián és Koós Gábor is úgy döntött, felhagy a labdarúgással. Hozzájuk hasonlóan a tavaly ősszel súlyos sérülést szenvedő kapusunk, Borek Norbert is úgy döntött, befejezi pályafutását.

Rajtuk kívül a nyári átigazolási időszakban négyen távoztak Ebedli Zoltán együttesétől, melynek értelmében Bartos Norbert, Gera Dávid, Hunya Krisztián és Petrezselyem Tamás is máshol folytatja karrierjét.

Az Érdi VSE az előző idényhez képest jelentősen megfiatalított kerettel készül a következő kiírásra, hiszen a tavalyi 28,68-as átlagéletkor több mint négy évvel csökkent, miután a 2022–23-as keret átlagéletkora csupán 24.65 év!

Pál Szabolcs

Visszatért ugyanis Ebedli Zoltánékhoz Egerből a támadóként és középpályásként is bevethető Pál Szabolcs, aki az elmúlt két évben a Heves megyeieket erősítette, illetve a bal oldali mindenes, Pintér Nikola, aki pedig a legutóbbi két idényből másfelet a BVSC-Zuglónál, a legutóbb tavaszt pedig a Pest megyei első osztályú Dunaharasztinál töltötte. A következő idényben ugyancsak az érdieket erősíti korábbi játékosunk, a 20 éves középpályás, Farkas Bálint is, aki Budafokról tért vissza azok után, hogy a 2020–21-es kiírásban kölcsönben szerepelt nálunk.

Pintér Nikola
Farkas Bálint

Noha korábban többször edzett már az Érdi VSE-vel, csak most sikerült megszerezni a 34 éves védőt, Fülöp Noelt, aki az MTK Budapestet hagyta ott, hogy a következő idényben minket erősítsen. A 34 éves Fülöp korábban a Ferencváros színeiben az NB I-ben is több mérkőzést játszott, de az elmúlt másfél évtizedben jobbára másodosztályú együtteseket erősített, míg a legutóbbi idényt az MTK második csapatánál töltötte.

Fülöp Noel

Komáromból szereztük meg a 26 éves belső középpályást, Göblyös Dánielt. A Budapest Honvédnál nevelkedő játékos egy dorogi kitérővel igazolt a KVSE-hez, melynél az elmúlt négy évben egyre meghatározóbb szerepet töltött be.

Göblyös Dániel

Érkezett továbbá a pályafutását Tárnokon kezdő, de szintén a Magyar Futball Akadémián nevelkedő 18 éves középpályás, Morvai Milán, valamint a Szent István SE 17 éves tehetséges támadója, Csoma-László Bence is, akik a következő idényben az Érdi VSE NB III-as csapatát erősítik.

Morvai Milán
Csoma-László Bence

Rajtuk kívül három és fél éves kitérő után tért vissza csapatunkhoz a 16 éves ígéretes tehetség, Szilágyi Levente, aki bár alapvetően egyelőre utánpótláscsapatainkban pallérozódhat tovább, s hozzá hasonlóan a Budai FC-ből érkezett Kocsis Áron is, de a saját utánpótlásunkból felkerülő Tóth Patrikhoz hasonlóan heti több alkalommal a felnőtt csapat edzéseit látogatják.

Szilágyi Levente
Tóth Patrik

“A fiatalítás mindig cél. Volt három játékosunk, akik abbahagyták, őket pótolni kellett, illetve több távozó is volt. Nehéz átigazolási időszakon, keretépítésen vagyunk túl, de egy kivétellel sikerült teljesítenünk a céljainkat. Remélem, hogy a felkészülés második részében érdemlegesebb munkát tudunk végezni, mint az elmúlt három hétben és ennek köszönhetően a bajnokság kezdetére már amennyire lehet összeszokik a csapat”

– fogalmazott a játékoskeretet érintő változások kapcsán Ebedli Zoltán, az Érdi VSE NB III-as csapatának vezetőedzője.

Az Érdi VSE harmadik nyári edzőmérkőzését július 9-én, szombaton 10 órától hazai környezetben, a Mol Fehérvár FC II ellen vívja.

Az Érdi VSE kerete a 2022–23-as idényre
Kapusok: Kertész Ferenc, Kondor Tamás, Pillár-Bán Zsombor
Védők: Fügedi Ákos, Fülöp Noel, Gajda Márkó, Gubacsi Zoltán, Németh Gábor Vince, Pallagi Botond
Középpályások: Farkas Bálint, Göblyös Dániel, Kertész Bence, Kürti Zsolt, Morvai Milán, Pintér Nikola, Révész András, Szabó Richárd
Támadók: Csoma-László Bence, Molnár Dániel, Pál Szabolcs
Vezetőedző: Ebedli Zoltán
Asszisztens edző: Csiszár Zoltán
Technikai vezető: Molnár László
Videoelemző: Csintalan Csaba
Gyúró: Kiss István

Az Érdi VSE tervezett felkészülési mérkőzései
07.09., 10.00: Érdi VSE–Mol Fehérvár FC II (NB III)
07.16.: FC Dabas (NB III)–Érdi VSE
07.24.: Érdi VSE–Balassagyarmati VSE (NB III)

Forrás: https://erdivse.hu/