A Szekszárd vezetőedzője elégedett, és bizakodó a jövőt illetően

A Szekszárdi UFC ebben a félszezonban történelmet írt, hiszen a három csoportos NB3 fennállása óta ezt az őszt zárták legjobban, jelenleg a 8. helyen állnak. Turi Zsolt a csapat vezetődzője értékelt.

Turi Zsolt:A szezon első felében amit elterveztünk és szerettünk volna játszani, az egy 4-3-3-as játékrendszer volt. Magasan kezdve a védekezést, ezt gyakoroltuk egész nyáron, ehhez igazoltuk is a játékosainkat. Az újonnan érkezők nagy része beváltotta a hozzájuk fűzött reményeket.

A játékunk annyira nyílt volt a bajnokság elején, hogy többször is minimális különbségű vereséget szenvedtünk hazai pályán. Ez annak tudható be, hogy az ellenfelek pont a kreativitásunkat próbálták kihasználni, így több esetben is egy előre vágott labda után sikerült nekik helyzetbe kerülniük. Volt olyan mérkőzésünk is, amit az egyetlen egy kapunkat eltaláló lövéssel veszítettünk el.

Hiába dolgoztunk ki rengeteg lehetőséget, ebben a játékrendszerben nem tudtuk a helyzeteinket gólokra váltani. Az eredmények nem úgy jöttek, ahogy szerettük volna, így vissza álltunk egy öt védős rendszerre és középpályás védekezésre váltottunk át. Nem ugrottunk neki az ellenfeleinknek, nem támadtuk le őket magasan, hanem mi is próbáltunk kontrákat vezetni.

Az elképzelésünk ezúttal bevált, ennek az volt a jele, hogy a tabellán folyamatosan lépkedtünk előre és szereztük a pontokat. Most szerezte a Szekszárd a legtöbb pontot, mióta 3 csoportos az NBIII. Sokan elfelejtették, hogy mi nem 27 pontot, hanem 30-at szereztünk, csak a kizárt csapat miatt elvettek tőlünk három pontot.

Az elmúlt időszakokhoz képest most pozitív lett a gólarányunk, ami egyértelmű fejlődés. Stabilabb és fegyelmezettebb lett a védekezésünk. Kevesebb volt a kiállításunk és az eltiltásunk is, mint az előző években. A sérülések azonban nem kerültek el bennünket, de a megfelelő minőségű játékoskeretnek köszönhetően át tudtuk vészelni ezt az időszakot  is.

A helyzetkihasználásunkban javulni kell, mert elég gyengére sikeredett ahhoz képest, amennyi helyzetet kidolgoztunk egy egy mérkőzés során. A csapattal összességében elégedett vagyok, mert mindenki hozzá tette a magáét a sikerek érdekében. Természetesen voltak jó és jobb teljesítményeink is, de most azon kell dolgoznunk, hogy a szoros döntetlennel vagy a minimális vereséggel véget ért mérkőzéseinket próbáljuk a mi javunkra eldönteni tavasszal.

Kép: Szekszárdi UFC

Forrás: https://szufc.hu/