Zsinórban hatodik győzelmét aratta a tavasszal hibátlan Ajka a Kazincbarcika ellen

A tavasszal hibátlan mérleggel rendelkező FC Ajka a változatos tavaszt produkáló Kazincbarcikát fogadta az Ajkai Városi Stadionban.

Az első helyzet a 8. percben adódott, ekkor Nagy Krisztián lőtt fölé, a 27. percben Papp Milán fejelt, de ez mellé szállt, így 0-0-val ért véget az első félidő.

A második játékrészben aztán beindultak az események, a 48. percben Nagy Krisztián már bevette a borsodi kaput, ezzel megszerezve a vezetést az Ajkának. A hazaiak ezután minden borsodi lehetőséget kivédekeztek és győzelmükkel már a tabella közepén állnak.

Zsinórban hatodik bajnoki győzelmét aratta az Ajka, amely 6 ponttal előzi a kiesőhelyen álló Budafokot. A szezonban a Nyíregyházának volt hasonló győzelmi szériája, Tímár Krisztiánék akkor 7 meccset nyertek zsinórban. Az Ajkának fel van adva a lecke, hiszen a következő fordulóban a Vasas vendégei lesznek a Fáy utcában. 2024-ben egyedül az Ajka hibátlan, rajtuk kívül még a Nyíregyháza, a Vasas és a Gyirmót veretlen a naptári évben.

FC Ajka 1-0 Kolorcity Kazincbarcika SC (Nagy M. K. 48′)

AJKA: Szabados I. – Tóth G., Tar, Jagodics B., Csemer – Zsolnai R. (Pantovics, 84.) – Babos B. (Forgó, 84.), Csizmadia Z. (Görgényi, 60.), Tajthy T. (Kenderes, 79.), Nagy K. (Borsos F., 60.) – Szarka Á. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
KAZINCBARCIKA: Tóth B. – Ternován (Gante, 64.), Szekszárdi M., Heil, Papp M. (Dobozi, 71.), Süttő (Vincze D., 83.) – Csatári (Szabó B., 83.), Csilus T., Pekár L. (Ádám F., 64.) – Pethő B., Pinte P. Vezetőedző: Csábi József

Nézőszám: 1000