Abu Fanit szemelte ki magának az Inter Miami? – sajtóhír

Az izraeli sport5.co.il nevű honlap arról számolt be, hogy az NB1-ben szereplő Ferencváros izraeli válogatott középpályásáért, Mohammed Abu Faniért érdeklődik többek között az Észak-amerikai profi ligában (MLS) szereplő Inter Miami. Az izraeli sporttelevízió a hivatalos oldalán hozzáteszi, hogy az Észak-amerikai bajnokságban még lehet igazolni, és emiatt szeretné megerősíteni a keretét a Miami, de a Ferencvárosnál nem mondanak le a csapat egyik legjobbjáról, főként úgy, hogy a fővárosi zöld-fehérek a bajnoki címre és a kupagyőzelemre hajtanak az idei szezonban.

fotó: Nemzeti Sport

A Fradi ügyeiben általában jól értesült Üllői 129 nevű portál viszont úgy tudja, hogy az amerikai klub érdeklődése és megkeresése még el sem jutott a Ferencváros vezetőségéhez.

Mohammed Abu Fani még tavaly nyáron igazolt Ferencvárosba, méghozzá az izraeli Maccabi Haifa csapatától, 1,2 millió euró ellenében. A 25 éves középpályás hamar alapembere lett a zöld-fehéreknek, ráadásul a szurkolók is megszerették őt, hiszen az idei szezonban 36 tétmérkőzésen lépett pályára, amelyeken 5 gólt szerzett, valamint kiosztott 15 gólpasszt is. A kiváló rúgótechnikával, passzolási, valamint viziónális képességekkel megáldott Abu Fani jelenlegi piaci értéke 2,5 millió euróra tehető, amivel jelenleg ő az NB1 9. legértékesebb játékosa.

fotó: Ferencvárosi Torna Club

Az Inter Miamit még 2018-ban alapították meg, de csak 2020 óta szerepel az MLS-ben. A csapat egyik résztulajdonosa, a korábbi kiváló angol válogatott labdarúgó, David Beckham, akinek az a hosszútávú célja, hogy a Miami legyen az Amerikai Egyesült Államok legjobb csapata, ennek érdekében igyekszik kiöregedő sztárokat leigazolni, valamint olyan futballistákra is nyitott, akik nem annyira ismertek, de van bennük potenciál.

A jelenlegi keretben olyan futballisták vannak, mint a 8x-os Aranylabdás és világbajnok argentín válogatott Lionel Messi, az uruguayi Luis Suárez, a spanyol Jordi Alba és a szintén spanyol Sergio Busquets. A tervek szerint a jövőben további klasszis játékosok érkezhetnek Miamiba, így tovább bővülhet ez a szép névsor is.

fotó: GOAL

Az Inter Miami egyébként jól kezdte a 2024-es évet: három bajnoki mérkőzésen hét pontot szerzett és jelen állás szerint vezeti a Keleti Konferenciát.