Zsinórban harmadjára kapott ki a Pécs, továbbra is veretlen a Nyíregyháza – PMFC – Nyíregyháza Spartacus FC 0-4 (0-0)

4-0-ás győzelmet aratott a Nyíregyháza együttese a Pécs otthonában, a Merkantil Bank Liga 10. fordulójának zárómérkőzésén. A találkozó nagy része kiegyenlített volt, de az utolsó bő negyedórában, a Szpari bedarálta ellenfelét és továbbra is tapad az ETO-ra.

Lehet, hogy egy kép erről: 6 ember, amerikaifocizó emberek, futballozó emberek és szöveg

fotó: http://nyiregyhazaspartacusfc.hu

PMFC – Nyíregyháza Spartacus 0-4 (0-0)

Pécs: 600 néző

Játékvezető: Kovács Imre (Máyer Gábor, Nagy Viktor)

Pécs: Helesfay – Svedyuk, Majnovics (Varga 84.), Rácz L.(Gera 65.), Takács, Terbe, Hudák, Harsányi I.(Tóth-Gábor), Bachesz, Szabó M.(Vas 84.), Gyurkits (Bukovics 78.)

megbízott vezetőedző: Németh Zsolt

Nyíregyháza: Fejér – Rjasko, Baki (Alaxai 52.), Gengeliczki, Farkas B., Toma, Kesztyűs (Sigér 67.), Nagy B., Nagy D.(Pataki 82.), Herjeczki(Gresó 67.), Géresi (Németh 82.)

vezetőedző: Tímár Krisztián

Az első komoly helyzet a pécsiek előtt adódott, a 2. percben Szabó Máté cselezett befelé és nem támadták őt a szabolcsi védők, a hosszú sarok felé tartó lövést védeni tudta Fejér Béla.

A Szpari korán jelezte, hogy győzni jött a Mecsekbe, az 5. percben Nagy Dominik jobb oldali szögletére érkezett Rjaskó, de fölé fejelt.

Ezután a hazaiak pillanatai következtek, előbb Harsányi István közeli lövését védte Fejér Béla, majd a szöglet után Terbe Botond lövését ölelte magához a nyíregyházi kapus.

A félidő utolsó harmada a vendégeké volt. A 32. percben Nagy Dominik szöletére Rjaskó érkezett, Helesfay Donát óriási bravúrt mutatott be. 5 perccel később Takács Zsombor fejelt haza rosszul egy labdát, amelyre majdnem lecsapott Géresi Krisztián, de Helesfay tisztázott.

A félidő végén Nagy Dominik került helyzetbe, egy csel után a rövid alsót vette célba, de csak az oldalhálót találta el. Óriási lehetőséget puskázott el a Szpari.

A második félidő elején Rácz László elől mentett Fejér Béla, de akkorát ütközött a két játékos, hogy ápolni kellett őket, de szerencsére nem történt nagy baj.

Ezután inkább a mezőnyben folyt a játék és csak egyszer-egyszer sikerült megindulnia a két csapatnak, de komoly helyzetet nem láthattunk.

A 72. percben Géresi szerzett labdát, majd beadására Nagy Dominik érkezett, aki remek mozdulattal fejelte a labdát Helesfay kapujába. 0-1

4 perccel később megduplázhatta volna előnyét a Szpari, ismét Géresit lehetett dicsérni, aki a labdaszerzés után középre tette a labdát, ám Gresó Mátyás elől menteni tudtak a pécsiek. A szögletet követően ismét Gresó került helyzetbe, de a kapu mellé lőtt.

A 79. percben jártunk, amikor is letámadott a Nyíregyháza és Helesfay kirúgását kapcsolták le a szabolcsiak. Géresinek passzolta a labdát Nagy Dominik, a 29 éves támadó 16 méterről kilőtte a hosszú felsőt. 0-2

1 perccel később, jött az újabb hidegzuhany a pécsieknek. Géresi kiváló ütemben ugratta ki Gresót, aki magabiztosan lőtt Helesfay mellett a kapuba. 0-3

A találkozó végére is jutott egy gól. A 93. percben Gresó szögletére Németh Barnabás érkezett, aki remekül lőtte ki a hosszú alsót. 0-4

A Nyíregyháza érvényre juttatta a papírformát, hiszen az utolsó 15-20 percben remekül támadta le a pécsieket, akik minden szempontból elfáradtak.

Értékelések

Németh Zsolt: – ,,Nem volt benne a meccsben, hogy négy gólt kapunk, nem talált a Nyíregyháza rajtunk fogást. Sajnos az első találat után összeestünk, ugyanúgy, mint legutóbb. Ez egy profi liga, itt nem férnek bele az ilyesfajta hibák. Biztos vagyok abban, hogy sokat számítana, ha egyszer vezetnénk, akkor átszakadna a gát.

Tímár Krisztián:,,Nagyon boldogok vagyunk. Az első félidő nem volt az igazi, sok hibával játszottunk. A szünetben rendeztük a sorokat és harapósabbak voltunk, majd szép gólokat lőttünk. Egy olyan csapat ellen lőttünk négy gólt, melynek nehéz a védelmét feltörni. Szeretnénk még tovább kitolni a veretlenségi sorozatot. Köszönjük a szurkolóknak, hogy átutazták értünk az országot, reméljük a hétvégén sokan eljönnek Balmazújvárosba is!”

A Szpari ezzel a győzelemmel, továbbra is veretlenül áll a tabella 2. helyén, míg a Pécs a 10. helyet foglalja el. A következő fordulóban Nyíregyháza – Kazincbarcika mérkőzést rendeznek Balmazújvárosban, míg a Pécs majd Tiszakécskére látogat.

A 10. forduló után: