Véget ért a Szeged 168 napon át tartó veretlenségi szériája – Szeged-Csanád Grosics Akadémia – FC Ajka 0-2 (0-1)

A Merkantil Bank Liga NB2 20. fordulójának legnagyobb meglepetését egyértelműen a kiesés elől menekülő FC Ajka együttese okozta. Schindler Szabolcs tanítványai 2-0-ra legyőzték a Tisza-parti együttest a Szent Gellért Fórumban. Ennek köszönhetően megszakadt a szegediek 168 nap óta tartó veretlenségi sorozata.

fotó: FC Ajka

I. félidő

Aktívan kezdte a találkozót a Szeged, és az ötödik percben Zuigéber Ákos ballábas kapáslövése minden bizonnyal a hálóban kötött volna ki, ha Szabados István bravúros mozdulattal nem tornázza ki a léc alól. Bő negyedóra elteltével egy begyakorolt szabadrúgásvariáció után az ajkai védelem mögé kerültek a szegediek, Haris Attila az alapvonalról centerezett Klausz Milánnak, de az egyik becsúszó védő az utolsó pillanatban menteni tudott.

Az első ajkai lehetőség a huszadik percben érkezett: Borsos megpattanó lövése a bal kapufán csattant. Négy minutummal később egy kontratámadás végén Nagy Krisztián tört be a tizenhatoson belülre, ahol Tóth Bence buktatta, Zirkelbach Péter játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest a sértett magabiztosan értékesítette. 0-1

A bekapott gól érezhetően megfogta Szegedet, az első játékrészben már csak egyszer kerültek helyzetbe: Zuigéber Ákos a büntetőterület előteréből jobbal tesztelte Szabados reflexeit, de az ajkai kapus megint hárított.

fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

II. félidő

A második félidőt is a hazaiak kezdték aktívabban, előbb Zuigéber veszélyeztetett, majd Haris következett egy átlövéssel.

Támadott és csak támadott a Szeged, de valamiért semmi nem sikerült nekik, és ahogyan ilyenkor lenni szokott, a kimaradt helyzetek megbosszulták magukat.

A 73. percben egy bal oldali beadás után Tajthy Tamás fordulásból vette célba Molnár-Farkas kapuját, a labda irányt változtatott az egyik blokkolni igyekvő védőn, így védhetetlenül hullott a hálóba. 0-2

Kettő perccel később Zuigéber egy ütempassz után begurította a labdát a kapuba, azonban az asszisztens lest jelzett, így érvénytelenítették a találatot, pedig ezzel izgalmasabb lehetett volna a hajrá. A ráadásban még Nagy Richárd szépíthetett volna, de miután kicselezett két védőt, a mérkőzés legjobbját, Szabados Istvánt ezúttal nem tudta becsapni.

fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Az Ajka elvitte mind a három pontot Szegedről, amely a későbbiekben még nagyon sokat jelenthet nekik.


Merkantil Bank Liga, 20. forduló


Szeged-Csanád Grosics Akadémia – FC Ajka 0-2 (0-1)Szeged: Molnár-Farkas – Gera N. (Papp Á., 65.), Szilágyi Z., Tóth B., Kővári (Magyar Zs., 81.) – Zuigeber, Haris, Márkvárt, Óvári (Nagy R., 71.) – Bíró B. (Nyári, a szünetben), Klausz M. (Borvető, a szünetben)

Vezetőedző: Aleksandar Stevanovic


Ajka: Szabados – Tóth G., Jagodics, Tar, Csemer – Fiáth (Babos, 84.), Csizmadia, Tajthy (Kenderes, 84.) – Zsolnai (Pantovics, 68.), Nagy M. (Szarka, 54.), Borsos F. (Sejben V., 68.)

Vezetőedző: Schindler Szabolcs


Gólszerzők: Nagy M. (22. – 11-esből), Tajthy (72.)


A Szeged a vereségnek köszönhetően visszacsúszott a tabella 4. helyére, míg az Ajka feljött a 15. helyre.