Tízszeres szudáni válogatott szélsőt igazolt az ETO

Yasin Hamed személyében szudáni válogatott játékost igazolt az ETO NB2-es labdarúgócsapata. Hamed az előző szezont kölcsönben a Békéscsabánál töltötte el, a szerződés lejártával azonban nem tér vissza a Szparihoz, hanem csatlakozik a Rába-parti klub felkészüléséhez.

Kép: ETO FC

A győriek kerete szinte teljesen megváltozik az előző évihez képest. Szerződésük lejártával többen is távoztak a zöld-fehér klubtól, azonban már most több nagy név érkezett, akik ha beváltják a hozzájuk fűzött reményeket könnyen a tabella elején végezhet az ETO. Ezek közé a játékosok közé tartozik Yasin Hamed is, akinek kiválóak a képességei, nagyon gyorsan fut, és komoly erőssége lehet a csapatnak. Érdekesség, hogy amikor a román élvonalból (ahol egyébként több mint 50 mérkőzésen lépett pályára, és román bajnokságot is nyert a Kolozsvárral) Nyíregyházára igazolt az első tétmérkőzését Magyarországon az ETO Parkban játszotta. Többek között erről is beszélt bemutatkozó interjújában amely lejjebb olvasható.

Kép: ETO FC

Yasin Hamed: „Mikor Magyarországra érkeztem, Győrben mutatkoztam be a bajnokságban a Nyíregyháza színeiben. Nagyon tetszett a stadion, a szurkolók, és ami a klubot körül veszi. Örültem amikor jött a lehetőség, hogy az ETO játékosa lehetek, nem kellett sokat gondolkodnom rajta, hogy ide igazoljak. Sokat beszéltem Köteles László sportigazgatóval, biztos vagyok benne, hogy jó helyre kerültem. Posztomból adódóan szeretném sok góllal és gólpasszal segíteni a csapatot.”

Köteles László (sportigazgató): Egy olyan 23 esztendős játékos érkezett hozzánk, aki fiatal kora ellenére már játszott elsőosztályú mérkőzéseket. Nagyon gyors, technikás, jó cselezőkészséggel rendelkező szélsővel bővült a keretünk, aki akár a támadósor közepén is tud játszani. Komoly reményeket fűzök hozzá, biztos vagyok benne, hogy segítségére lesz a csapatnak.