Tímár Krisztián: ,,Örülök, hogy minőségi ellenfelekkel találkozhattunk eddig”

Pénteken lejátszotta harmadik felkészülési mérkőzését a Merkantil Bank Liga listavezetője, a Nyíregyháza Spartacus FC. Tímár Krisztián legénysége egy szlovák és egy kazah csapatot is két vállra fektetett, majd Dél-Korea U23-as válogatottja ellen egy 0-0-ás döntetlent játszottak Törökországban, így továbbra is veretlenek edzőmérkőzésen Gengeliczki Gergőék.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A csapat vezetőedzője, Tímár Krisztián pozitívan értékelte a mérkőzést és az edzőtábort is.

,,Nagyon jól sikerült eddig az edzőtábor, jó pályákon, ideális körülmények között dolgozhatunk. Két különböző ellenféllel találkoztunk eddig Törökországban, a kazah csapatnál inkább a fizikai erő dominált, míg a koreai gárda technikailag nagyon képzett, gyors, dinamikus játékot játszik, de náluk is voltak bőven magas emberek. A labdajáratást, az átmeneteket gyakorolhattuk ma, és jó mentalitással állt a meccsbe a csapat, voltak helyzeteink. A munka közepén járunk, míg ellenfelünk már frissebb volt, de ez nem látszott a pályán, sőt mi voltunk mezőnyfölényben, és azt a játékot, ami a bajnokságban is jellemzett minket, most is megvalósítottuk. Haladunk tovább a megkezdett úton, örülök, hogy minőségi ellenfelekkel találkozhattunk eddig.”

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A Szpari hétfőn játssza utolsó felkészülési mérkőzését Törökországban, amikor is az oszták élvonalban szereplő SCR Altach lesz az ellenfél.