Tímár Krisztián: ,,Nyíregyháza szereti a labdarúgást, a város ki volt már éhezve az első osztályú focira”

Mint arról korábban beszámoltunk, hogy a Nyíregyháza Spartacus FC együttese 3-1-re legyőzte Balmazújvárosban a Gyirmótot a labdarúgó Merkantil Bank Liga NB2 31. fordulójában, így a nyírségi klub kilenc évet követően visszatérhet majd a magyar labdarúgás legmagasabb osztályába.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A lefújást követően több száz nyíregyházi szurkoló rohant a pályára, és együtt ünnepelhette a csapattal a régóta várt sikert, majd az ünneplés később Nyíregyháza belvárosában folytatódott. Érdekesség, hogy a Szparinak a mostani volt az ötödik NB2-es bajnoki címe, 1980, 1998, 2007 és 2014 után.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A találkozót követően a Nyíregyháza vezetőedzője, Tímár Krisztián nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, amelyben kiemelte, hogy nehéz szezon van mögöttük, de a csapategységnek köszönhetően sikerült kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtaniuk a bajnokságban, amelynek bajnoki cím és feljutás lett az eredménye.

„Próbáltam eddig a pillanatig elhessegetni ezt a gondolatot, mert nyilván a labdarúgásban rengeteg dolgot tapasztaltam már, rengeteg dolog megtörtént, láttunk már mindenféle visszaesést, formahanyatlást, bármit. – kezdte az értékelést Tímár Krisztián. Nem szerettem volna beleélni magamat. Ahogy mindig nyilatkoztam is, mérkőzésről mérkőzésre haladtunk. Tudtuk jól, ha nyerjük a meccseket, akkor a vége felé ez be fog következni, de láthattuk, hogy a játékosokon is volt egyfajta nyomás, eredménykényszer, ez ma a helyzetkihasználáson azért meglátszott. Ennek ellenére azt gondolom, hogy végigmentünk, bedaráltuk az ellenfelet, és ha nem is sziporkázó játékkal, de megnyertük ezt a mérkőzést. A három pont volt a legfontosabb, és tudtuk, ha ez meglesz, akkor a három fordulóval a vége előtt megnyerjük a bajnokságot.”

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A 44 éves szakember elmondta, hogy nehéz volt a tavaszi szezon, mivel több sérülés is hátráltatta a csapatot, viszont így büszke a játékosaira.

„Nagyon büszke vagyok a játékosokra, egész évben nagyon sokat dolgoztak, egész évben hazai pályán is idegenben játszottunk, mert állandóan utazni kellett, de senki nem nyavalygott. A tavaszi szezonra óriási sérüléshullám sújtott minket, 13-14 játékossal csináltuk végig ezt az szezonrészt.”

Balmazújváros valamivel több mint 60 km-re van Nyíregyházától, így a csapat szimpatizánsainak elég sokat kellett utazniuk, hogy láthassák kedvenceiket az ideiglenes hazai pályán. Tímár Krisztián szerint a város nagyon megérdemelte az első osztályú labdarúgást.

„Ami még szeretnék kiemelni, hogy itt a Nyíregyháza városa mennyire szereti a labdarúgást, és mennyire a csapat mögé álltak. Most is lehet hallani, látni, hogy milyen hangulat van, óriási szeretet vesz minket körbe. Nagyon ki volt már éhezve a város az első osztályú focira. Szeretném megköszönni a vezetőknek a bizalmat, amit belém vetettek!”

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A tréner a meccs után nem nagyon tudott beszélni a játékosaival, mivel a szurkolók azonnal a pályára rohantak, de biztosra vehető, hogy azóta már valamit mondott nekik.

„Még csak egyénileg, egy-egy játékossal megölelgettük egymást, és gratuláltunk egymásnak, mert tényleg nagyon jó érzés ezt látni. Jelenleg nem nagyon tudtunk még szóhoz jutni. Igazából a pezsgő locsolás és a kézfogások előtt próbáltunk egy-két szót váltani, de eddig még a csapattal nem tudtunk egységesen beszélni. Nem is most van itt az ideje, hogy nagyon nagy szavakat kelljen használni. Szerintem most ünnepelni kell, és tényleg kiélvezni ezt a pillanatot, mert nagyon keményen megdolgoztunk érte.” - zárta az értékelést Tímár Krisztián.

A Nyíregyháza csapatára még három bajnoki vár az idei szezonban, legközelebb majd a kiesés elől menekülő BVSC-Zugló otthonában lép pályára Tímár Krisztián legénysége.

fotó: MTI