Bajnok lett a Nyíregyháza – Nyíregyháza Spartacus FC – Gyirmót FC Győr 3-1 (0-1)

Nyíregyháza – Gyirmót találkozót is rendeztek a labdarúgó Merkantil Bank Liga NB2 31. fordulójának vasárnapi játéknapján. A nyírségiek a legutóbbi körben nem tudták bebiztosítani a bajnoki címet, így jöhetett nekik a második meccslabda, míg a gyirmótiak hiába vezettek már 3-1-re is a Kozármisleny ellen, végül 3-5-re kikaptak, így az Ajka után szerették volna ők is elnapolni a Szpari bajnoki címét és feljutását.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A találkozót jobban kezdte a Gyirmót, és sikerült is vezetést szereznie: Lányi Bence ugratta ki lesgyanús szituációban a korábbi nyíregyházi játékost, Adamcsek Mátét, aki ziccerben egy szép mozdulattal emelte át a labdát a kifutó Dala Martin felett. (0-1) A Szpari gyorsan egyenlíthetett volna, Gresó Mátyás került ziccerbe, ám Hársfalvi András nagy bravúrral hárítani tudott.

A folytatásban a Nyíregyházánál volt többet a labda, de a mezőnyfölényt nem sikerült gólra váltani, mivel a gyirmóti védelem mindent hatástalanított.

A 36. percben két buta dolog miatt megfogyatkozott a vendég együttes: Kovács Milán előbb eldobta szándékosan a labdát, amiért sárga lapot kapott, majd ezután gúnyosan megtapsolta a játékvezetőt, aki ezért felmutatta neki a második sárgát, majd a piros lapot. Közel egy órát kényszerült emberhátrányba játszani a Gyirmót.

A félidő végén még Gengeliczki Gergő egyenlíthetett volna egy szögletet követően, ám Nagy Dominik passzát fölé lőtte a Szpari védője, így a szünetre egygólos gyirmóti vezetéssel mehettek a felek.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A második félidőben ott folytatta a Nyíregyháza, ahol abbahagyta. A 48. percben Novák Csanád fejelt centikkel a kapu mellé, majd nem sokkal későb Kovácsréti Márk fejelt Hársfalvi kezébe.

A 60. percben büntetőt kapott a Nyíregyháza, miután Nagy Dominikot lökte el egy gyirmóti a 16-oson belül. A labda mögé Kovácsréti Márk állt, aki higgadtan a bal alsóba lőtt. (1-1)

5 perccel később megint csak 11-eshez jutott a nyírségi csapat, ezúttal egy szögletet követően az egyik vendég játékos kezéről pattant le a labda, amiért Hanyecz Bence büntetőt ítélt. A labda mögé megint csak Kovácsréti Márk állt oda, aki ezúttal a jobb alsót választotta, és ezúttal sem hibázott. Hársfalvi érezte ugyan az irányt, de védeni nem tudott. (2-1)

fotó: MTI

A 75. percben Nagy Dominik vállalkozott lövésre jó 30 méterről, ám a léc alá tartó labdát kiütötte Hársfalvi, majd Vida Kristopher csavarását fogta meg a kapus. Nem sokkal később Novák indulhatott ziccerben Kovácsréti passza után, de centikkel mellé gurított. 

A 92. percben lezárta a nyitott kérdéseket a Szpari: egy gyirmóti játékos hazaadta a labdát Hársfalvi Andrásnak, aki előbb lyukat rúgott, majd nem tudott felszabadítani, így a labda kikötött a kapujában. A 27 éves kapus az egész mérkőzésen remekül védett, de vélhetően ez a megmozdulása bekerül majd az év végi összefoglalókba. (3-1)

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A játékvezető nem sokkal később véget vetett a találkozónak, így a Nyíregyháza hátrányból fordítva legyőzte a Gyirmótot.


Merkantil Bank Liga NB2, 31. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC - Gyirmót FC Győr 3-1 (0-1)

Balmazújváros, Balmazújvárosi Városi Stadion, 1300 néző

Vezette: Hanyecz Péter (Baghy Csaba, Punyi Gyula)

Nyíregyháza: Dala - Baki, Alaxai, Gengeliczki, Farkas, Sigér (Tamás 66.), Nagy D., Nagy B.(Vass P. 83.), Gresó (Vida 66.), Beke (Novák a szünetben), Kovácsréti (Oláh 90.)

Vezetőedző: Tímár Krisztián

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Hudák D., Csörgő V., Hajdú Á.(Kovács D. 81.), Kovács M., Szőke G., Soltész I.(Molnár 81.), Lányi (Rozs 87.), Adamcsek(Erdei 92.), Madarász (Medgyes a szünetben)

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Gólszerzők: Kovácsréti (60. perc és 65. perc - mindkettőt 11-esből), Hársfalvi (90+2. perc - öngól) illetve Adamcsek (4. perc)


A Nyíregyháza ezzel a győzelemmel matematikailag is bebiztosította az NB2-es bajnoki címet, és az NB1-be való feljutást. A nyírségi klub 2015 után szerepelhet majd a magyar labdarúgás legmagasabb osztályában.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC