Temesvári Attila Nyíregyházán folytatja pályafutását – hivatalos

Egy napon belül második érkezőjét jelentette be a Nyíregyháza Spartacus FC. A Merkantil Bank Liga NB2 éllovasa a hivatalos oldalán jelentette be, hogy leigazolták Temesvári Attilát az NB1-es Paksi FC-től.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A 23 éves belső védő a Vasasnál kezdte pályafutását, majd 2014-ben a Honvéd utánpótlásában folytatta, ezt követően megfordult Tiszakécskén, Győrben, majd két évet Szegeden futballozott. Közel száz NB2-es találkozón lépett pályára, legutóbb pedig az élvonalbeli Paks játékosa volt, ahol az élvonalban is bemutatkozhatott. Minden sorozatot figyelembe véve csak 4 tétmérkőzés jutott neki az atomvárosiak mezében.

fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

A Temesvári név ráadásul jól cseng Nyíregyházán, hiszen az 1980-as nyíregyházi aranycsapatnak Temesvári Miklós volt a vezetőedzője, ráadásul ő a játékos nagyapja.

,,Minden nyíregyházi szurkoló tudja, hogy Attila nagypapája mit tett a város labdarúgásáért, így van egy komoly érzelmi kötődés is a klubhoz, ez a tárgyalások során végig érződött. Egy rendkívül jó fizikai paraméterekkel rendelkező játékos, aki magas, erős, de fiatal kora ellenére már komoly tapasztalattal is rendelkezik. A másodosztályban alapember volt csapataiban, nem véletlenül keltette fel NB1-es együttesek figyelmét is. Fontos szempont volt a kiválasztásnál továbbra is az emberi oldal, egy jó felfogású labdarúgó érkezett hozzánk. Vele is hosszú távra tervezünk, aki nem csak átmeneti állomásnak tekinti a klubot, ezért 3,5 éves szerződést kötöttünk vele.”mondta Fekete Tivadar, a Nyíregyháza Spartacus FC sportigazgatója.

,,Gyorsan zajlottak a dolgok az elmúlt napokban, és amikor a Nyíregyháza megkeresett, éreztem, hogy ez egy olyan lehetőség, amivel élni kell. Meseszerű lenne, ha 44 évvel azok után, hogy nagyapám először vezette az élvonalba a klubot, most én is az NB1-be kerülnék a Szparival. Ez nagyon motivál, és nagyon várom már, hogy a társakkal dolgozhassak. Sokukat ismerem vagy ellenfélként, vagy egykori csapattársként, így nem lesz gond a beilleszkedéssel, de a pályán kell majd bizonyítanom.” nyilatkozta a klub honlapjának Temesvári Attila.

A játékos a mai nap folyamán megérkezett Törökországba, így mostantól új társaival készülhet az NB2 tavaszi folytatására.

A Nyíregyházának ő volt a második téli szerzeménye, mivel tegnapi napon Beke Péter leigazolását jelentette be a Szpari.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC