Távozott a Budapest Honvéd kispadjáról Pinezits Máté

A Merkantil Bank Liga NB2-ben szereplő Budapest Honvéd együttese a hivatalos oldalán jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak Pinezits Mátéval, a csapat vezetőedzőjével. A 39 éves szakember vélhetően a bajnokságban nyújtott gyengébb szereplés miatt távozott a csapat éléről.

Sportrádió: Pinezits Máté és a Honvéd nem kér időt - NSO

fotó: http://nemzetisport.hu

Pinezits Máté 2020 óta tartozott a Honvéd kötelékébe, ahol három éven keresztül irányította az U19-es csapatot. Számos sikert ért el az ifjúsági csapattal, amivel párhuzamosan megcsinálta a Pro Licences edzői képzést. A legnehezebb időszakban vette át a Budapest Honvéd felnőtt csapatának az irányítását, mivel a csapat a legutóbbi szezon végén kiesett az élvonalból, így nyár óta ő irányította a kispesti csapatot.

Ebben ennyi volt, és még így is jelentősen elhúztuk a történetet // Csak a  Kispest!

fotó: http://honvedfc.hu

A rutinos játékosok mellé számtalan fiatal labdarúgóval vágott neki az NB2 idei kiírásának a Honvéd, amelynek a fő célja az azonnali feljutás volt. Egyelőre messze az elvárások alatt teljesít a klub, hiszen 13 fordulót követően 4 győzelem, 4 döntetlen és 5 vereség áll a neve mellett, és jelenleg a tabella 11. helyén áll.

NB II: a kapuscsere sem mentette meg a Honvédot | Goal.com Magyarország

fotó: http://honvedfc.hu

A legutóbbi fordulóban a Kazincbarcika ellen szenvedett 1-0-ás vereséget hazai pályán a Budapest Honvéd, így végleg elfogyott a türelem a klub vezetői részéről Pinezits Mátéval kapcsolatban.

A Honvédnál muszáj most elkövetni a hibákat: "Ha ezt nem kezdjük el, akkor  20 forduló múlva sehol sem fogunk tartani" - Csakfoci.hu

fotó: http://honvedfc.hu

Pinezits Máté mellett távozott még a csapat asszisztensedzője, Schimmer Szabolcs is.

A Honvéd már gőzerővel keresi az új vezetőedzőt a csapat kispadjára, de addig is átmeneti jelleggel a klub korábbi játékosa, Djordje Kamber veszi át az irányítást, akinek munkáját Takács László segíti majd.

Honvéd: „Nem éreztem jól magam a bőrömben” – Kamber átállt a másik

fotó: http://nemzetisport.hu