Simán nyert a Vasas hazai pályán, a Fáy utcában

A feljutásért küzdő Vasas otthonába látogatott a szinte rekordkevés gólt szerző Pécs. A hazaiak hozták a kötelezőt.

A hazaiaknak óriási lehetősége volt az állandó lejtmenetben lévő győriek közvetlen közelébe kerülni, amit sikerrel is vettek, míg a Pécs szeretett volna szépíteni a csorbán, amit otthon, a Kazincbarcika elleni három gólos vereséggel szereztek.

Merkantil Bank Liga 21. forduló, Budapest, Illovszky Rudolf Stadion 4-1 (1-0)

Vasas FC: Jova L. (CSK) – Girsik A. (Bakti B. 58′), Otigba K., Baráth B., Ódor M. – Doktorics Á. (Deutsch L. 70′), Hidi M S., Urblik J. – Szalay Sz. (Holender F. 58′), Tóth M. (Berecz Zs. 82′), Radó A. (Hinora K. 70′) Vezetőedző: Desits Szilárd

Pécsi MFC: Helesfay D. – Majnovics M., D. Pejovic (CSK Harsányi I. lecserélésétől), Takács Zs., Terbe B. – Széles T. (Bachesz E. 76′), Krausz R. – Harsányi I. (Vas B. 80′) (CSK lecserelésééig) – Gera Z. (Szabó M. 76′), Miknyóczki Á. (Lacza A. 46′), Bukovics A. (Tóth-Gábor K. 76′) Vezetőedző: Kulcsár Árpád

Vezette: Pintér Cs. (Rózsa D., Kiss B.)

Gólszerzők: Tóth M. 42′ 71′ 79′ , Bakti B. 81′ illetve Lacza A. 85′

A mérkőzés egészen mérsékelt tempóban kezdődött, egyik csapat sem tudott fölénybe kerülni.

A hazaiak technikásabban, átgondoltabban, míg a vendégek nagy erőbedobással, a szokásosnál bátrabban mentek bele a meccsbe. 

Míg a Vasas meddő mezőnyfölényt alakított ki, addig a baranyaiak veszélyesebbek voltak a kapura.

Kicsit később a Vasas már-már kapujához szorította a Pécset, a mérkőzés eddigi legveszélyesebb próbálkozását védte a vendégek kapusa, Helesfay.

Kemény csaták a pályán / kép: nemzetisport.hu

A hazai pressing az eredményben is megmutatkozott. Szerencsés góllal szerzett vezetést a Vasas. Egy erősen középre lőtt beadásra érkezett Tóth Milán, és becsorgott róla a labda.

A második félidő egyértelműen a Vasasé volt. Egymás után dolgozta ki helyzeteit.

A második gólt is Tóth szerezte, szintén szerencsés helyzetben egy eleinte rossznak tűnő beadás pont a fiatal csatár elé pattant, amit magabiztosan vágott a hálóba.

Radó ma 70 percet kapott / kép: vasassc.hu

Mesterhármasig jutott Tóth Milán a hajrá elején, miután a szabadrúgást követő helyzetet még megfogta a vendég kapus, de a labda a hazai gólkirály jelölt elé pattogott, amit ki is használt, itt már három góllal ment a Vasas.

A kegyelemdöfést Bakti adta, a csereként beállt fiatal tehetség szép gólt szerzett 15 méteres távolságból. A gólpasszt a remekül játszó Tóth adta. 

A vendégek frissen igazolt csatára Lacza Alex remek gólt szerzett. Szép támadást követően az életerős löket megpattant egy védőn, átverte Jovát, és a hálóban kötött ki a játékszer.

A mérkőzésen beigazolódott a papírforma, a Vasas kiütötte a PMFC csapatát, így igazán közel került az ETO-hoz

Indexképen Tóth gólöröme / kép: nemzetisport.hu