Riválistól igazolhat támadót a Nyíregyháza

Osztályon belül válthat hamarosan klubot Novothny Soma, a Vasas FC 29 éves támadója. Információink szerint a játékos és az angyalföldi klub is mindenben megállapodott a lehetséges új klubjával, a Merkantil Bank Liga NB2-ben listavezető Nyíregyháza Spartacus FC-vel. A támadó már nem lépett pályára a Vasas legutóbbi felkészülési mérkőzésein, így szinte már csak idők kérdése, hogy mikor jelenti be érkezését a nyírségi klub.

fotó: Vasas FC

A 29 éves csatár 17 idei NB2-es bajnokin szerepelt, és 7 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját, valamint kétszer gólpasszt jegyzett.

Novothny Soma 2022 nyarán érkezett a Vasashoz a ciprusi élvonalban szereplő Anorthosis Famagusta gárdájától, és eddig 49 alkalommal lépett pályára csapat színeiben, amelyeken 14 gól és 5 gólpassz áll a neve mellett.

fotó: Nemzeti Sport

Pályafutását Veszprémben kezdte el, majd 2012-ben kölcsönbe került az olasz Napoli együtteséhez, ahol leginkább csak az U19-es csapatban futballozott. Később az olasz harmadosztályban is szerepelt, majd hazatért, és a DVTK játékosa lett. Ezt követően Újpesten, a Dél-koreai Busanban, illetve a német Bochumban is megfordult.

Novothny Soma lehet a Nyíregyháza harmadik téli szerzeménye Beke Péter és Temesvári Attila után. Úgy tudjuk, hogy a Szpari NB1-es riválisok előtt tudja majd leigazolni a játékost.