Riquelme döntött Ajkán, 9 év után visszatér az élvonalba az ETO FC Győr: VIDEÓ

Ajkán lépett pályára az ETO FC Győr a Merkantil Bank Liga 34. fordulójában. A győrieknek egy pont is elég volt ahhoz, hogy biztosítják második helyüket és ezzel feljutásukat az NBI-be.

A 25. percben Csontos bal oldalról elvégzett szöglete egy ajkai védőről pattant a hazai kapura, ezt még Szabados védte, de a tavasszal többször mellőzött Riquelme közelről bekotorta az ETO vezető találatát.

kép: ETO FC Győr

A 65. percben Gyurákovicsnak adtak feladatot a hazaiak, aki Nagy távoli lövését fogta. A 78. percben Diarra lezárhatta volna a meccset, de Szabados életben tartotta az Ajka pontszerzési reményeit. A hajrában volt még lehetősége a hazaiaknak, de Szarka lemaradt a laposan érkező beadásról, majd egy perccel később Csemer szabálytalankodott, a játékvezető pedig kiállította a hazaiak védőjét. Az Ajka emberhátrányban még eljutott egy nagy helyzetig, de Pantovic rövid sarokra tartó labdáját Gyurákovics kiszedte, így az ETO FC Győr 1-0-ra nyert Ajkán és másodikként feljutott az NBI-be. Borbély Balázs így mind az öt meccsét megnyerve juttatta fel a Rába-partiakat.

Az ETO utoljára 2015. május 31-én játszott NBI-es meccset, akkor licencgondok miatt az együttes az NBIII-ban folytatta, ahonnan 2017-ben jutott fel a másodosztályba és 2024-re került vissza így az élvonalba. Az akkor kizárt csapatok közül a Kecskemét 2022-ben, a Nyíregyháza és az ETO idén került vissza az NBI-be, Pécsen azonban erre leghamarabb 2026-ban lesz lehetőségük, mivel a csapat kiesett az NBIII-ba.

Schindler Szabolcsék tavasszal remek teljesítményt nyújtottak, így az Ajka végül a 3. helyen zárt.

A győri drukkerek a pályán ünnepelték a feljutást.

kép: M4 Sport (Facebook)

FC Ajka 0-1 ETO FC Győr (Riquelme 25')

AJKA: Szabados – Tóth G. (Horváth P., 72.), Tar, Jagodics B., Csemer – Kenderes (Szarka Á., 55.), Csizmadia Z. – Babos B. (Fiáth, 89.), Zsolnai R., Borsos F. (Pantovics, 55.) – Nagy K. (Görgényi, 89.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
ETO: Gyurákovics – Vera, Szépe, Szujó, Csontos D. – Anton, Vingler – M. Diarra (Kröhn, 85.), Bumba (Bánáti, 90+1.), Riquelme (Vianna, 68.) – Lukics (Farkas B., 85.). Vezetőedző: Borbély Balázs

Nézőszám: 3500

kép: ETO FC Győr

Összefoglaló videó itt