Pintér Filip a Vasasban folytatja a pályafutását

A Merkantil Bank Liga NB2-ben szereplő Vasas FC a hivatalos oldalán tudatta, hogy leigazolták a másodosztálytól licencproblémák miatt búcsúzni kényszerülő Szombathelyi Haladás fiatal támadóját, Pintér Filipet. A fővárosi klub átigazolási díj nélkül szerezte meg a 18 éves utánpótlás-válogatott játékost, akivel 3 éves szerződést kötöttek.

fotó: Vasas FC

,,Három-négy hete hallottam először a Vasas érdeklődéséről. Volt több megkeresésem is, a Vasas mellett döntött, hogy komoly múlttal rendelkező nagy klub és motiváló a cél is, a feljutás kiharcolása. Édesapám is azt javasolta, hogy válasszam a Vasast. Először ő is centerként kezdte a pályafutását, később lett védő, én nem tartom valószínűnek, hogy valamikor védőként játszom majd. Nem szeretek előre ígérgetni, legfeljebb annyit, hogy minél jobban szeretnék szerepelni és hozzájárulni ahhoz, hogy a Vasas elérje a céljait. A csapattársakkal hétfőn találkozom először, Doktorics Áront jól ismerem a szombathelyi időszakból, Rab Boldizsárt pedig a válogatottból.”nyilatkozta a megállapodást követően az ifjú támadó.

Pintér Filip 2005. október 29-én született, Győrben. A 18 esztendős, 193 centiméter magas támadó az elmúlt években osztrák korosztályos csapatokban, többek között a Sportunion Mauerben, a TWL Elektrában, valamint a Rapid Wienben futballozott. Utóbbi együttes színeiben összesen 62 mérkőzésen 22 gólt szerzett. Az U16-osokkal a 2021/22-es idényben bajnokságot nyert, míg az U18-asokkal két ezüstérmet szerzett. Hazatérése után a Szombathelyi Haladáshoz került, ahol a legutóbbi, 2023/24-es Merkantil Bank Liga NB2-ben összesen 22 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezeken pedig 5 gólt szerzett és adott 2 gólpasszt, valamint ő lett a tavalyi szezon egyik felfedezettje. A korosztályos válogatottakban is szerepelt, összesen 4 alkalommal ölthette magára a címeres mezt.

fotó: VAOL

,,Pintér Filip kiváló fizikai adottságokkal rendelkező, tehetséges center. A jövő embere lehet, de 2005-ös születésűként a fiatalszabályt is figyelembevéve már ebben a szezonban hasznos tagjává válhat csapatunknak. Az osztrák utánpótlásban pallérozódva megfelelő mentalitást, az előző szezonban a felnőttek között pedig némi felnőtt rutint is szerezhetett." - mondta a játékosról Nagy Miklós, a Vasas FC sportigazgatója.