Pinte döntött a KBSC-Honvéd meccsen: videós összefoglaló

Vasárnap a Kolorcity Kazincbarcika csapata a Budapest Honvédot fogadta a Kolorcity Arénában. Sajnos a mérkőzés kevésbé a pályán történtek miatt lesz emlékezetes, a mérkőzés összefoglalója azonban itt megtekinthető.

Az első percben Kártik révén már volt egy lövése a KBSC-nek, de az első félidő nem hozott magas színvonalat. A félidő végén egy szép összjáték után Pinte lőtt oldalhálót, Lőrinczy lövését pedig védte Bánhegyi.

A második félidőben már nagyobb volt az iram, Kotula lövését Dúzsnak kellett védenie, majd Bobál a tizenhatoson belül kezelt le egy labdát, de mellé lőtte a helyzetet. Egy gyors kontra után Kotula indította támadóját, Pinte megelőzte Szabót és Dúzs lábai között eltette a labdát, ezzel a Kazincbarcika megszerezte a vezetést az 52. percben.

kép: Budapest Honvéd

A Honvéd gyorsan válaszolhatott volna, Lőrinczy beívelését azonban mellé fejelte Szabó Alex. A Kazincbarcika a másik oldalon szabadrúgással veszélyeztetett, de Dúzs kiszedte Ternován alsósarokba tartó labdáját. A szöglet után egy kapu felé tartó fejest Adorján tisztázott. A 68. percben Lőrinczy lőhetett egy támadás után, de elcsúszott, a labda pedig így mellé ment. Lőrinczy ezután remek labdával szolgálta ki Kerezsit, aki be is lőtte a ziccert, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. A 74. percben újabb esélye volt a kispestieknek az egyenlítésre, de Kundrák oldalhálót lőtt.

A 10 perces játékmegszakítás után a Honvéd támadott többet, de Lőrinczy fölé lőtt labdáján és Simon fejesén kívül nagy helyzetig nem sikerült eljutniuk, ezzel a KBSC a szezonban másodszor is 1-0-ra nyert a Honvéd ellen a bajnokságban és egy ponttal megelőzte a tabellán vasárnapi ellenfelét.

Kolorcity Kazincbarcika SC 1-0 Budapest Honvéd FC (Pinte 52')

KAZINCBARCIKA: Bánhegyi – Ternován, Szekszárdi M., Süttő, Kotula – Csilus T. (Papp M., 90+11.) – Pinte P., Csatári, Kártik (Szabó B., 90+2), Pekár L. – Kurdics (Ádám F., 69.). Vezetőedző: Csábi József
BP. HONVÉD: Dúzs – Kovács N., Pekár I., Szabó A., Benczenleitner (Kulbacsuk, 63.) – Eördögh (Bocskay, 88.), Adorján (Nyitrai, 88.), Lőrinczy – Kerezsi, Bobál G. (Simon B. 63.), Krajcsovics (Kundrák N., 63.). Vezetőedző: Csertői Aurél

Nézőszám: 800