Pichler Gábor lett a Szentlőrinc klubigazgatója

A Merkantil Bank Liga NB2-be frissen feljutó Szentlőrinc SE a hivatalos oldalán tudatta, hogy a csapat korábbi vezetőedzője, Pichler Gábor lett az új klubigazgató.

fotó: Szentlőrinc SE

A 38 éves szakember még a 2022/2023-as szezonban vette át a baranyai együttes irányítását, akik akkor még a másodosztályban szerepelnek. Pichler Gábornak akkor az volt a feladata, hogy valahogyan bent tartsa a csapatot az NB2-ben. Végül nem sikerült az a küldetés, mivel a lőrinciek csak a 17. helyen végeztek, majd a BVSC-Zugló elleni osztályozót is elbukták, így kiestek a harmadosztályba.

Pichler Gábor egyben tartotta a keretet, amellyel nekivágtak az NB3 Dél-Nyugati csoportjának. A Szentlőrinc egészen az utolsó fordulókig ádáz küzdelmet folytatott az Iváncsával a bajnoki címért, de végül 2 ponttal a baranyaiak jobbnak bizonyultak, így ők hódították el a bajnoki serleget.

Az osztályozós párharcon az NB3 Észak-Keleti csoportjának bajnokát, a Putnok FC-t kapták ellenfélként, akiket 3-1-es összesítéssel felülmúltak Pichler Gábor tanítványai, így a lőrinciek egy évet követően visszajutottak a másodosztályba.

fotó: Szentlőrinc SE

A szakember június közepén állt fel a szentlőrinciek kispadjáról, ám a vezetőség szerette volna egy másik pozícióban megtartani őt, hogy továbbra is tudja segíteni a klubot. Végül az elmúlt napokban sikerült egyezségre jutnia a feleknek, így tovább folytatódik a közös történet, ezúttal már az NB2-ben.