Onódi Ákos: ,,Első osztályú ambíciókkal érkeztem Szegedre”

Mint arról korábban beszámoltunk, hogy a Merkantil Bank Liga NB2-ben szereplő Szeged-Csanád Grosics Akadémia szerződtette a ciprusi első osztályú Akritas Chlorakas fiatal magyar kapusát, Onódi Ákost. A 22 éves hálóőr két és fél évre írt alá Szegeden.

fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Onódi Ákos 2001. szeptember 2-án született Győr városában. Pályafutását a Győri ETO-ban kezdte, ahol korosztályának az egyik legtehetségesebb tagjaként elnyerte a Fehér Miklós-díjat is. A 2017–2018-as szezonban három NB2-es bajnoki mérkőzésen védte az ETO kapuját. Három alkalommal szerepelt korosztályos válogatottakban. A 195 centis kapus 2018 októberében Angliába, az Aston Villa együtteséhez szerződött. A felnőttek között 2021. január 8-án, egy Liverpool elleni FA-kupa-találkozón mutatkozott be, ahol 4-1-es vereséget szenvedett el a gárda. A mérkőzésen Onódi több bravúrt is bemutatott és csapata egyik legjobbja volt. 2021-ben az Aston Villa kölcsönadta a hetedosztályú Bromsgrove Sportingnak, ahol 18 bajnoki mérkőzésen szerepelt. A fiatal hálóőr legutóbbi állomáshelye a ciprusi első osztályú Akritas Chlorakas volt.

fotó: Aston Villa

Az utánpótlás magyar válogatott kapus a szegedi klubnak adott interjújában elmondta, hogy komoly tervekkel érkezett a Tisza-parti együttesbe.

,,Első osztályú ambíciókkal érkeztem Szegedre. Szeretnék minél több sikert elérni a Szeged-Csanád Grosics Akadémia játékosaként. Úgy érzem, jól fogadtak a csapattársak, néhány játékost már régebb óta ismerek, így könnyen megy a beilleszkedés. Számomra az angol stadionokat idézi a Szent Gellért Fórum, kiváló körülmények között készülhetünk, minden feltétel adott az eredményes munkához.”

fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia