Nem panaszkodhatnak őszi teljesítményükre a csákváriak

Véget ért a Merkantil Bank Liga őszi etapja múlt héten. Az Aqvital FC Csákvár vezetőedzője, az elkövetkezendő napokban fogja értékelni a csapat féléves teljesítményét, azonban még ezelőtt néhány érdekes statisztikai adattal dicsekedett a Csákvár, és nem is jogtalanul. A Fejér megyeiek keretérték alapján a 14.-ek az NB2-ben, de ezt jóval túrszárnyalták, jelenleg a 8. helyen állnak.

Kép: Aqvital FC Csákvár

A 20 forduló leforgása alatt mindössze 6 vereséget szenvedtek el Tóth Balázs fiai, ezt a számot tekintve pedig csak a tabella első 4 helyezettje kapott ki kevesebbszer. A védelemben is kevés megingás történt, a kapott gólok tekintetében szintén 4 csapat előzi meg őket.

Átlagosan 1,3 gólt lőnek meccsenként, amivel bár nincsenek annyira elől mint az előbb említettekben, de ebben a statisztikában is az első tízben vannak, 26 lőtt góllal.

Ha a mérkőzések végkimenetelét megfigyeljük azt vesszük észre, hogy 7 alkalommal ikszeltek le a csákváriak, az ezt figyelembe vevő rangsorban pedig ezüstérmesek lennének.

Nem panaszkodhatnak tehát a csákvári szurkolók, viszonylag jó őszi szezont zárt a csapat. Kíváncsian várhatjuk tehát a vezetőedző értékelését, aki minden bizonnyal méltatni fogja csapatát.