NB2-es osztályozó, visszavágó: A 39 bajnokin veretlen BVSC-nek Szentlőrincen kell megugrania az NB2-be való feljutást

2023.06.04. (vasárnap) 17:00 óra

SZENTLŐRINC – BVSC-ZUGLÓ

Nem tudom, hogy van-e a világon még egy olyan bajnoki rendszer, ahol egy 20 csapatos mezőnyben 38 mérkőzésen keresztül veretlen csapatnak, az aranyérem megszerzését követően még osztályozót kell játszania, ráadásul egy magasabb osztályban lévő együttessel. Bátran ki merem jelenteni, hogy aki ezt kitalálta, illetve helybenhagyta, az teljes mértékben alkalmatlan arra a feladatkörre, amelyet betölt. Teljesen mindegy, hogy melyik csapatról van szó! A zuglóiak 38 bajnokiból 32 esetben nyertek, hat alkalommal döntetlent játszottak. 101 gólt szereztek és mindössze 15 gólt kaptak. Ennek ellenére korántsem biztos, hogy sikerül feljutniuk.

Urbán Flórián (a BVSC vezetőedzője): Minden csapat annyit ad ki magából, amennyit az ellenfél enged neki. Én úgy láttam, hogy fizikálisan a játékosaimnak nem volt problémája, még ha nagyon komoly iramról nem is beszélhetünk. 

Pichler Gábor (a Szentlőrinc vezetőedzője):  „Pozitív, hogy nem kaptunk gólt az első mérkőzésen, a játékminőséget illetően azonban biztosan több kell majd a visszavágón. Látszik, hogy a játékosaink átérzik, mi a tétje ennek a meccsnek. A héten egy-két taktikai finomítást átbeszéltünk, átvettünk, megfelelően felkészültünk ellenfelünkből. Hazai környezetben amolyan mindent vagy semmit mérkőzés előtt állunk: bízunk benne, hogy szurkolóink segítségével megnyerjük ezt a párharcot, és ennek köszönhetően bentmaradunk a másodosztályban!”

Forrás: https://www.szentlorincse.hu/

Videó: https://www.youtube.com/@bvsc-zuglo


A visszavágók párosítása:

2023.06.04. (vasárnap) 17:00 óra

IVÁNCSA KSE – HR-RENT KOZÁRMISLENY

SZENTLŐRINC – BVSC-ZUGLÓ

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC – PRACTICAL VLS VESZPRÉM (Kisvárda Várkerti Stadion)