Már nem Németh Zoltán a Mosonmagyaróvár vezetőedzője

„Király feladata lesz a jövőben többek között az új vezetőedző és az új játékosok kiválasztása.” – írta 2022-ben, a Kisalföld, a Mosonmagyaróvári TE akkori közleményére hivatkozva.

Kép: Mosonmagyaróvári TE (balra a volt vezetőedző, jobbra pedig Király József)

Idén júniusban az imént említett szakmai igazgató, Németh Zoltánt egykori Magyar Kupa győztes hátvédet nevezte ki a vezetőedzői pozícióba. A csapat a felkészülést már vele kezdte meg, de már az első felkészülési mérkőzéseken is látni lehetett, hogy valami nincs rendben. Szlovák másodosztályú, de még NB3-as csapattól is vereséget szenvedtek, gólt pedig alig-alig szereztek. No de jött a főpróba, ahol bravúros játékkal 1-0-s győzelmet arattak a szlovák élvonalba frissen feljutó Szakolca ellen. Jó szájízzel várhatta tehát a bajnokság kezdetét a Móvár, de a szurkolóknak csalódniuk kellett. Az első 4 mérkőzését elveszítette az MTE, de nem ez volt a legrosszabb statisztikája a csapatnak. 11 kapott gól mellett, mindössze egyetlen találata volt a mosonmagyaróváriaknak, ami borzasztóan kevés.

Ennek okán a mai napon menesztették Németh Zoltánt, akinek helyét az eddig szakmai igazgatóként tevékenykedő Király József veszi át. Az új tréner többször edzősködött már Mosonmagyaróváron, de az ETO tartalékcsapatát is sikerrel irányította egy időben, az ő vezérletével jutottak fel az NB3-ba a zöld-fehérek.