Már a 7. percben kettővel ment, a Kazincbarcika nyerni tudott Szombathelyen: VIDEÓ

A Szombathelyi Haladás vendége volt a Kolorcity Kazincbarcika SC a Merkantil Bank Liga 31. fordulójában.

A 4. percben Csatári verte meg egy az egyben védőjét, centerzésére pedig Kotula Máté érkezett és juttatta előnyhöz a Barcikát. A 6. percben ismét a vendégek vezettek akciót, Kotula beadásába Horváth kézzel ért bele, így tizenegyest kaptak a borsodiak. A büntetőt Pekár László sikeresen hajtotta végre, így a 7. percben már 2-0-ra vezetett a Kazincbarcika Szombathelyen. A 10. percben Beronja messziről kísérletezett, de Tóth bravúrral védett. A Kazincbarcika akár az első félidőben végleg lezárhatta volna a meccset, egy szép akció után Pethő ziccerét védte Hársfalvi, majd a keresztlécről hagyta el a labda a játékteret.

A második félidő elejét is megnyomta a borsodi gárda, a hazai védők hibáját kihasználva Pekár László gólra váltotta ziccerét. A 86. percben összejött a hazai szépítés: Erdei szögletét Jagodics a kapufára fejelte, a kipattanóból pedig Zvekanov volt eredményes. A Haladásnak ezután még volt lehetősége Erdei szabadrúgása után, de a fejes mellé ment, így 3-1-re a Kazincbarcika megszerezte története első győzelmét az új Haladás Sportkomplexumban a harmadik fellépésén.

A Kazincbarcika ezzel matematikailag is biztosította helyét a jövő évi NBII-es mezőnyben, míg a Haladás előnye 6 pont három fordulóval a vége előtt a kiesőhelyen álló Péccsel szemben.

Szombathelyi Haladás 1-3 Kolorcity Kazincbarcika SC (Zvekanov 86', ill.: Kotula 4', Pekár 7', 54')

HALADÁS: Pálfi – Beronja (Horváth A., 89.), Jagodics M., Ene, Bolla G. – Erdei C., Szakály A. (Zvekanov, a szünetben) – Horváth R. (Csernik, a szünetben), Rácz B., Mohos (Kelemen M., 63.) - Katona I. (Pintér F., a szünetben). Vezetőedző: Alekszandar Jovics
KAZINCBARCIKA: Tóth B. – Heil, Szekszárdi M., Dobozi (Papp M., 78.), Kotula – Csilus T., Pethő (Kurdics, 67.) – Pinte B., Csatári, Kártik (Szabó B., 67.) – Pekár L. (Ádám F., 78.). Vezetőedző: Csábi József

Nézőszám: 737