Farkas Balázs volt a hős, az ETO behúzta a Pécs elleni bajnokit: VIDEÓ

Az ETO FC Győr a Pécsi MFC csapatát fogadta az NBII 31. fordulójában. 9 éve még NBI-es párosítás volt, de mindkét csapatot kizárták és ebben a tudatban léptek akkor pályára, amely 3-0-s győri győzelemmel zárult. Most ellentétes célokért küzdenek: az ETO az NBI-ért, a PMFC a bennmaradásért.

kép: ETO FC Győr

Az ETO FC Győr kezdett jobban, a meccs elején sorra jöttek a győri helyzetek, a 12. percben pedig egy remek szögletre robbant be Claudiu Bumba és szerzett vezetést a hazaiaknak.

A PMFC ezután kontrákból próbált helyzeteket kialakítani és Rácz Balázs bal oldali tekerése nem sokkal ment mellé. Bumba ezután nagy helyzetben kapufát lőtt, a pécsiek pedig távolról próbálkoztak. A 40. percben Vingler rántotta le Szabó Mátét a tizenhatoson belül, a pécsi támadó pedig belőtte a büntetőt, ezzel egyenlített a mecsekaljai gárda Győrben.

A második félidő egy távoli győri szabadrúgással indult, amely a felső kapufán csattant, a kipattanó után Skvarka két embert kicselezve tálalt Kröhnhöz, az osztrák támadó viszont nem talált kaput. Ezután Lukic óriási ziccert lőtt mellé. A győriek tovább támadtak a gólért, Anton lövését Helesfay tolta ki, majd újra a pécsieknek volt szerencséjük: Kröhn a kifutó Helesfayt próbálta messziről átemelni, de a labdája a felső lécről a gólvonal elé vágódott.

Borbély Balázs a 70. percben pályára küldte Farkas Balázst, aki a 71. percben máris helyzetbe került: Helesfay elsőre védett, a kipattanóból azonban újra betalált az ETO.

A 76. percben Skvarka húzott el a jobb oldalon, beadására Farkas érkezett, aki bebólintotta a második gólját. Farkas Balázs 10 hónap kihagyás után tért vissza a pályára, azóta a mérlege: 2 meccs, 3 gól.

A hajrában kapusát is elvesztette a Pécs, miután Helesfay lerúgta Verát és azonnal kiállították.

Az ETO ezzel 3-1-re legyőzte a PMFC-t és ideiglenes a második helyre lépett fel, mivel a Vasas hétfőn lép pályára a Honvéd otthonában. A PMFC továbbra is kieső, mivel nyert a BVSC, a Pécs 4 pontra került a bennmaradástól.

ETO FC Győr 3-1 Pécsi MFC (Bumba 12', Farkas 71', 77', ill.: Szabó 40')

ETO: Gyurákovics – Vera, Szépe, Boldor, Csontos D. – Vingler (Urblík N., a szünetben; Bánáti, 57.), Anton – Boschilia (Kröhn, a szünetben), Bumba (Vianna, 90+2.), Skvarka – Lukics (Farkas B., 70.). Vezetőedző: Borbély Balázs
PMFC: Helesfay – Takács Zs., Szekszárdi T., Hadaró, Majnovics – Krausz, Szeles (Bachesz, 79.) – Harsányi (Vas B., 79.), Szabó M. (Varasdi, 88.), Lacza (Bukovics, 61.) – Rácz B. (Tóth-Gábor, 79.). Vezetőedző: Mátyus János

Nézőszám: 2200