Magabiztos győzelmet aratott a Budapest Honvéd az első felkészülési mérkőzésén

A román élvonal 12. helyén álló UTA Arad együttesét látta vendégül szombat délután a Budapest Honvéd a Bozsik Arénában.

Csertői Aurél a sérült Ivan Lovric, Átrok Zalán és Szabó Tibor játékára nem számíthatott, rajtuk kívül valamennyi játékosát pályára küldte, többek között eddig az NBII-ben még nem debütáló Kaczvinszky Dominikot, Polák Kevint és Vladylsav Kulbacsukot is a mezőnyjátékosok közül.

A meccs viszonylag jó iramban indult, hiszen Bobál Gergely távolási lövésére egy ziccerrel válaszolt az Arad, ám Cooper lövését hárította Dúzs. Ezután Kerezsi szabadrúgását még védte Iacobi, ám a kipattanót közvetlen közelről Benczenleitner Barna pofozta a hálóba (1-0). Nem sokkal később Cooper lőtt éles szögből, ám a felsőlécről kijött a labdája, a kipattanót pedig Adorján fejelte ki a gólvonalról. A kispestiek az első félidőben még beköszöntek, Krajcsovics Ábel remek egyéni megoldása után 2-0 állt az eredményjelzőn. A második félidőben sok minden nem történt, Dumitrascu révén kétszer veszélyeztettek az aradiak szabadrúgás után, a Honvéd pedig Bocskay Bertalan szabadrúgásával lezárta a meccset.

Budapest Honvéd 3-0 UTA Arad (Benczenleitner, Krajcsovics, Bocskay)

Honvéd. 1. félidő: 

Dúzs – Eördögh, Kálnoki-Kis, Szabó A., Benczenleitner (Haragos, 31.) – Adorján, Lőrinczy, Holman – Kerezsi, Bobál G., Krajcsovics. 

2. félidő: Tujvel – Kovács N., Kocsis G., Pekár (Kaczvinszki, 72.), Kulbachuk – Keresztes, Bocskay, Nyitrai (Polák, 72.) – Kocsis D., Simon B., Kundrák