Lemondhat az MLSZ támogatásról az ETO Claudiu Bumba szerződtetésével

A 29 éves középpályás az elmúlt szezont a Fehérvár csapataiban töltötte el (15 NB1-es és 4 NB3-as bajnoki mérkőzésen szerepelt), a mai napon azonban biztossá vált, hogy Bumba az ETO-hoz szegődik. Bár a Rapid elleni felkészülési mérkőzésen már játszott egy félidőt, a klub csak a mai napon jelentette be a rutinos középpályás érkezését. A román válogatott játékos honosításáról nincs hír, így könnyen lehet, hogy a Rába-parti klub lemond a magyar játékosok szerepeltetéséért járó támogatásról. Márpedig ha így van, akkor valószínűleg nem csak egy játékos miatt hozza meg ezt a döntést a klub, hanem több légiós is érkezhet majd a csapathoz. Nemrégiben napvilágot látott több pletyka is, szóba került többek között Paul Anton neve is, aki jelenleg szabadúszó, miután távozott a román élvonalbeli Arad csapatától

Kép: Nemzeti Sport

Claudiu Bumba karrierjét Romániában kezdte, tehetségére azonban hamar felfigyeltek, 18 évesen az olasz Roma tartalékcsapatához igazolták le. Később játszott Izraelben, Törökországban, de 2019-től már Magyarországon játszik. Ekkor a Kisvárdába igazolt, ahol nagyszerű formában volt. Tavaly nyáron Székesfehérvárra tette át a székhelyét, ahol 14 bajnoki mérkőzésen szerepelt az első osztályban. A Fejér vármegyei klub nem adott túl sok játéklehetőséget neki, többek között ezért is igazolt a mai napon az NB1-be vágyó ETO-hoz.

Kép: ETO FC

Claudiu Bumba:Boldog vagyok, hogy itt lehetek. Azért jöttem ide, hogy egy nagyszerű projekt részese lehessek. Több elsőosztályú lehetőséget is visszautasítottam, mert hiszek ebben a csapatban és a stábban. Azonosulni tudok a klub törekvéseivel, azon leszek, hogy az első perctől segítségére legyek az ETO-nak.

Köteles László:Technikailag egy nagyon képzett, válogatott labdarúgó, aki Magyarországon is letette a névjegyét. Nagyon örülök, hogy sikerült megszerezni, hatalmas segítségére lesz a csapatnak.”