Szoboszlai Dominik Európa-Ligát nyerne a Liverpoollal és megdöntené Dzsudzsák Balázs válogatottsági rekordját

Néhány napra hazatért Szoboszlai Dominik és sajtótájékoztatót tartott a magyar sajtó képviselőinek. A magyar válogatott játékosa vasárnap írt alá az angol Liverpool csapatához, ahol 2028-ig szól a szerződése és a 8-as mezszámot fogja viselni. A 6x-os BEK/BL győztes angol klub 70 millió eurót fizetett korábbi klubjának, a német RB Leipzignek, amellyel ő lett a legdrágábban értékesített magyar labdarúgó a labdarúgás történelmében.

Szoboszlai Dominik egy fiatal nő útmutatása alapján fog enni a Liverpoolnál

fotó: http://origo.hu

A kedd délután megtartott sajtóeseményen megjelent a játékos édesapja, Szoboszlai Zsolt, valamint Dominik játékosügynöke, Eszterházy Mátyás is.

Szoboszlai megnyerné az El-trófeát a Liverpoollal, és megdöntené Dzsudzsák rekordját

fotó: http://telex.hu

Az elején megemlítette, hogy nagyon fárasztó volt az elmúlt néhány nap, de most ők hárman a legboldogabb emberek a világon.

,,Az első néhány nap nagyon intenzív volt. Orvosi vizsgálatok, médianap, néhány házat is megnéztem, ahol a jövőben lakhatok majd.”- mondta a 22 éves magyar futballista.

,,Próbálom kipihenni ezt a három-négy napot. Hétfőn visszarepülök Liverpoolba, elintézem a papírmunkát, nézek még házakat, aztán másnap, július 11-én kedden kezdődik a félkészülés.”

A Liverpool a nyár folyamán majd Németországba és Szingapúrba utazik edzőtáborozni, összesen négy felkészülési mérkőzést játszik majd. Szoboszlai az erőnléti edzőktől már feladatokat is kapott, ezeket el kell elvégeznie az edzések megkezdése előtt.

,,Edzéseken oda fogok állni én is a szabadokhoz, remélem hogy egyet kettőt eltalálok. De nem az a célom hogy rögtön elvegyem a lehetőséget másoktól.”- mondta Dominik, utalva arra, hogy mellette ott van az angol Trent Alexander-Arnold is, aki kiválóan végzi el a szabadrúgásokat.

Az angliai bemutatás egyik jelképes pillanata az volt, amikor Dominik a Liverpool mezeiből „rakta össze” a magyar zászlót.

,,A hazai mez piros, az idegenbeli pedig fehér és zöld, amikor fogtam a fotózáson, akkor pattant ki az egyik srácnak a fejéből hogy ez a magyar zászló. Így született a fotó.”

fotó: http://liverpoolfc.com

„Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar ennyit kifizetnek értem. Ez a mostani egy kicsivel nagyobb lépés, mint mikor Salzburgból a Lipcsébe mentem. Salzburgból a Liverpool nagy ugrás lett volna, de mivel tudatosan, kicsiket lépdelve építettük fel a karrieremet, ezért nincs bennem szemernyi félelem se”

Dominik Szoboszlai confirms he's leaving RB Salzburg in January |  FootballTransfers US

A Liverpool idén nem szerepelhet a Bajnokok Ligájában, hiszen a tavalyi szezonban csak az 5. helyen végzett a Premier League-ben. Dominik korábban hangoztatta, hogy szeretne a Bajnokok Ligájában játszani majd Európa valamelyik topcsapatában, viszont erre ő szívesen vár a Marsey-parti klubnál, ugyanis idén a klub célja, az Európa Liga megnyerése.

Szóba került a pénz is, az angol sajtó szerint körülbelül nyolcmillió fontot fog keresni. A játékos erről nem beszélt, de abban egészen biztos, hogy a pénz nem fogja megváltoztatni, ugyanolyan marad. A pénz jó, ha van, de mások a céljai, az ambícióit nem a pénz köti le, hanem a siker.

„Ha kedvem támad, ugyanúgy megeszek majd egy zúzapörköltet nokedlivel, mert az a kedvencem, és ezt nem egy elegáns étteremben fogom megtenni, hanem kifőzdében.”

Dominik egyik nagy célja, hogy legalább 110x-es magyar válogatott legyen és ezzel megdöntse Dzsudzsák Balázs rekordját, de ez még nagyon messze van, mert egyelőre még csak 32-szer szerepelt a nemzeti csapatban.

Attention, Barcelona: Dominik Szoboszlai, the young Hungarian cannon