Lehengerlő játékkal 4-0-ra nyert az ETO a szlovák élvonalbeli csapat ellen

ETO FC Győr – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 4-0 (1-0)

Dunaszerdahely, MOL Akadémia. V.: Batiz (Stofik, Choren).

ETO FC Győr: Kovácsik – Kiss Ba., Fodor, Szujó, Vincze, Toma, Kiss Be., Tuboly, Babati, Lacza, Borsos. Cserék: Ruisz, Kovács K., Papp M., Keresztes, Tamás K., Vingler, Vitális, Kiss M., Huszár, Óvári, Szendrei, Szabó T. Vezetőedző: Tímár Krisztián.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Svacek – Popovic, Bedecs, Mihál, Zupa, Pavisic, Traoere, Stas, Vaclavik, Jendrisek, Fadairo. Cserék: Divis, Necas, Filinsky, Bartos, Gerat, Laura, Gazi, Vosko, Dungel, Huska, Groger. Vezetőedző:

Gólszerzők: Lacza (26’), Keresztes (53’), Vitális (72’), Szabó T. (84’).

Kép: ETO FC

ÖSSZEFOGLALÓ

Szombaton kora délután, a dunaszerdahelyi edzőtáborában játszott felkészülési mérkőzést az ETO, a szlovák élvonal sereghajtója, a Liptószentmiklós ellen. A szlovákok kerete egyébként számokban kifejezve kevésbé értékes, mint a Győré, de a mutatott játékot tekintve jobban dominált az ETO.

Az első helyzetet a liptószentmiklósiak jegyezhették fel, 10 perc elteltével ígéretes helyről végezhettek el szabadrúgást, de a megpattanó labdát a visszatérő Kovácsik Ádám tudta begyűjteni. Tíz perccel később egy győri beadást követően kellett tisztáznia a szlovák védőknek, az ebből kialakuló szögletnél viszont már a kapusnak kellett bravúrt bemutatni. Néhány perc elteltével már gólra tudta váltani ziccerét a Győr. Kiss indítását Borsos adta középre, Lacza Alex pedig a hálóba juttatta a labdát. Az első félidő vége előtt kicsivel, majdnem megduplázódott az ETO előnye, Borsos lövése kevéssel kerülte el a kaput.

A második félidőben ETO színekben szerepelt Szendrei Ákos, a Fehérvár kölcsönjátékosa. Székesfehérváron kevés játéklehetőséget kap, így nem kizárt az sem, hogy az ETO-ban fog szerepelni, de erről még nincsen hivatalos információ. Habár az első félidőben volt néhány lehetősége a Liptovsky Mikulas-nak, a második félidőben egyértelműen az ETO dominált, és a szép játékot gólokkal fűszerezték meg. Az 53. percben az új igazolás, Keresztes Krisztián csúsztatott a kapuba, a 72. percben pedig Vitális szerzett gólt. A 85. percben Szendrei villant, Szabó Tamás elé passzolt, aki higgadtan értékesítette a lehetőséget.

Összességében sima győzelem születet, ami önbizalmat jelenthet ez az ETO-nak. Azonban nem lehet már sokat foglalkozniuk ezzel a mérkőzéssel, hiszen szerdán délelőtt már a városi rivális Gyirmót csapatával küzdenek meg.