Koman Vladimir visszatért Diósgyőrbe

A DVTK együttesének az elmúlt bajnokságban nem jött össze az azonnali visszakerülés az élvonalba. Koman Vladimirra biztos, hogy lehet építeni, fontos szerepe lehet abban, hogy a következő szezonban ez sikerüljön.

Koman Vladimir: – Volt ugyan most is külföldi lehetőségem, de azért fogadtam el mégis a DVTK ajánlatát, mert meggyőző volt számomra az a rövidtávú projekt, amit a klub felvázolt. Jó érzésekkel tértem vissza Diósgyőrbe, hiszen a közeget ismerem, a feladat adott és korábbi diósgyőri csapatkapitányként ez most egy személyes kihívás is számomra, hiszen a DVTK-nak az élvonalban van a helye. Azért jöttem, hogy segítsek a klubnak ezt a célt elérni. Nagyon meglepődtem, amikor megérkeztem, hihetetlen, hogy mennyi minden változott, mióta elmentem. Akkor egy rozoga stadionunk és csak egy-két edzőpályánk volt, ma pedig már tényleg minden feltétel adott ahhoz, hogy a legjobbak között szerepeljen a klub. Most az a legfontosabb, hogy mielőbb kialakuljon egy jó társaság, egy jó csapat, egy jó közösség, mert az mindig viszi előre az embert. De nagyon nagy szükségünk van a szurkolótáborra is, hiszen most mindenkinek egy irányba kell eveznie. Nagyon fontos, hogy megkapjuk a lelátóról a támogatást, főleg az itthoni mérkőzéseken. Úgy tudom, hogy a csapat 3/4 része fiatal játékosokból áll, ezért is nagyon nagy szükség lesz a drukkerek támogatásra. Nehéz bajnokság vár ránk, de egyértelműen fel kell jutnunk. Az elmúlt években mindenhol 77-es számmal szerepeltem, szerettem volna Diósgyőrben is ezt a mezszámot viselni, azonban miután megtudtam, hogy José Luque is ebben játszott és a klub 10 évre vissza is vonultatta a számot, így végül a 23-ast választottam.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVTK-NÁL
Érkezők: Bényei Ágoston
 (DVSC), Bokros Szilárd (Puskás Akadémia – kölcsön után végleg), Csirmaz István (Puskás Akadémia), Farkas Dániel (Mezőkövesd), Holdampf Gergő (Szombathelyi Haladás), Lukács Dániel (Kecskemét), Makrai Gábor (Csákvár – kölcsönből vissza), Orosz Marcell (DEAC – kölcsönből vissza), Papp Marcell (Budafok), Szőke Adrián (szabadon igazolható, legutóbb Heracles – Hollandia), Viczián Ádám (Vasas), Zsemlye Balázs (PMFC – kölcsönből vissza)
Távozók: Belényesi Csaba (Kecskeméti TE), Borsos Vilmos (Paks – kölcsönből vissza), Csatári Gergő (Kazincbarcika – kölcsönbe), Hornyák Marcell (Csákvár – kölcsönbe), Horváth Zoltán (Tiszakécske), Dejan Karan (visszavonult), Kispál Tamás (Eger – kölcsönbe), Kocsis Dominik (Bp. Honvéd – kölcsönből vissza), Lucas (brazil-magyar, Kisvárda – kölcsönből vissza), Molnár Gábor (Mezőkövesd), Németh Márió (Budafoki MTE), Polgár Kristóf (?), Rotem Keller (izraeli, Maccabi Netanya – Izrael, kölcsönből vissza), Zsolnai Richárd (Ajka), Kispál Tamás (Eger SE, kölcsönbe)

Forrás: https://www.nemzetisport.hu/ http://dvtk.eu/