Kisteleki István: ,,Azt a győzni akarást, ami bennem is megvan, szeretném átadni a játékosoknak”

Mint arról korábban beszámoltunk, hogy a héten a BVSC-Zugló csapatánál lemondott a vezetőedzői pozíciójáról Szekeres Tamás, amelynek az oka a gyengébb szereplés volt. Nem sokkal később az is biztossá vált, hogy a szezon hátralévő részében Kincses Ádám pályaedző fogja irányítani a bennmaradásért harcoló zuglóiakat, ráadásul a 36 éves szakember jól ismeri a csapatot, mivel már hosszú ideje dolgozik a szakmai stábban.

Nem is olyan régen a fővárosi klub bejelentette, hogy Kisteleki István szakmai igazgató is kispadon fog ülni a szezon hátralévő részében, aki szeretné segíteni a rutinjával a BVSC-t. A 71 éves szakember 1988 és 1992 között már irányította a vasutas klubot, de akkor még az NB1-ben is szerepelt az együttes, és amióta visszatért, azóta csak egyszer ült le a kispadra, de elmondása szerint készen áll a feladatra.

,,Még Urbán Flórián idején, amikor ő covid miatt nem lehetett a csapat mellett. De az azért más volt, hiszen csupán egy meccsről szólt, illetve akkor a szezon elején jártunk, nem volt olyan tét még azon a találkozón. Nagyon szeretném, hogy a csapat jól dolgozzon. Kincses Ádámmal egyébként nagyon jól tudunk együttműködni. Szerintem jó páros vagyunk. Azt a győzni akarást, ami bennem is bennem van, szeretném átadni a játékosoknak. Minden nap délután tervezzük meg a másnapi munkát. Nem azt, hogy mik legyenek pontosan a gyakorlatok, hanem hogy milyen szellemi dolgot kell a játékosoknak a pályán megvalósítani. Úgy érzem ebben még sokat tudunk fejlődni. A játékosoknak is elmondjuk, miért csináljuk meg az adott gyakorlatot. Úgy látom, hogy ezt jól veszik most és működik ez a folyamat."

fotó: BVSC-Zugló

Kisteleki István elmondta, hogy lesz munkamegosztás közte és Kincses Ádám között.

,,Már ezt is előre megbeszéltük. Ádám fog meccselni, mint vezetőedző, én pedig igyekszem a tapasztalatommal segíteni annak függvényében, hogy alakul a mérkőzés vagy milyen cserék kellenek. De a legfontosabb az, hogy ezt mi előre megbeszéltük. Még a cserék is megvannak tervezve, hogy ki, ki helyett tud bejönni. Szeretnénk egy olyan csapatot látni a pályán, amelyik nyerni akar és nyerni tud, mert sorsdöntő összecsapás vár ránk."

A sportvezető zárásként elmondta, hogy mi kell ahhoz, hogy a BVSC jövőre is másodosztályú csapat legyen.

,,Eléggé hétköznapi lesz a megfogalmazás, de egy különbséget szeretnék látni. Mégpedig azt, hogy nyerni tudunk. Más megvalósítani egy taktikát és más megnyerni egy mérkőzést. Most meg kell nyerni a találkozót. Fontos, hogy megtanuljunk győzni. Ebben tettünk hozzá leginkább eddig, hogy a győzniakarásnak, a hitnek, a lelkesedésnek köszönhetően a végén sikert érjünk el."

fotó: BVSC-Zugló

A BVSC-Zugló együttes jelenleg a 15. helyen áll a bajnokságban, de mivel eléggé szoros a mezőny a tabella második felében, így izgalmas csatára lehet számítani a bennmaradás miatt. A zuglóiak a következő fordulóban a Csákvárt látják vendégül a Szőnyi úton.