Kispesten ért véget a Nyíregyháza 8 tétmeccses győzelmi szériája

A forduló egyik legjobban várt mérkőzésén a Budapest Honvéd a listavezető Nyíregyházát fogadta a Bozsik Arénában. A kispestiek 5 meccs óta veretlenek voltak a bajnokságban, míg a szabolcsiak a kupameccsel együtt zsinórban 8 győztes meccs után érkeztek Kispestre.

A mérkőzést a vendégek kezdték aktívabban, az első lehetőség Novák Csanád előtt adódott, aki mellé csúsztatott. Az első fél óra nem hozott izgalmas játékot, ám Géresi Krisztián próbálkozásai hordoztak magukban veszélyt az utolsó 15 percben. A félidő csattanóval zárult: a volt kispesti játékos, Nagy Dominik beadása után Novák bújt ki Kálnoki-Kis mellől és fejelt Tujvel kapujába (0-1).

Csertői Aurél csapata összeszedte magát a második félidőre, alig 25 másodperc alatt ki is egyenlítettek: Krajcsovics remek ívelését Kerezsi Zalán bólintotta a kapuba, ezzel kiegyenlítve az állást. Ezután mindkét csapatnak voltak lehetőségei, hazai oldalon Lőrinczy tornáztatta meg Dalát, míg vendég oldalon Beke és Géresi adott feladatot Tujvelnek majd a végén Gresó szabadrúgása ment fölé.

Ezzel Csertői Aurél továbbra is veretlen a Honvéd kispadján, a Nyíregyháza pedig maradt az első helyen és mindössze hatodik alkalommal maradt győzelem nélkül 20 forduló alatt, de már másodszor a Honvéd ellen.

Budapest Honvéd 1-1 Nyíregyháza Spartacus (Kerezsi 46′, ill.: Novák 45′)

Budapest Honvéd: Tujvel – Eördögh (Kovács N., 72.), Szabó A., Kálnoki-Kis, Benczenleitner – Lőrinczy (Keresztes, 72.), Nyitrai (Bocskay, 76.), Holman (Pekár, 89.) – Kerezsi (Simon B., 76.), Bobál G., Krajcsovics

Vezetőedző: Csertői Aurél

Nyíregyháza: Dala – Baki, Alaxai, Gengeliczki – Farkas B. (Gresó, 69.), Toma, Kesztyűs, Kovácsréti (Nagy B., 54.) – Nagy D. (Herjeczki, 69.), Novák (Beke, 69.), Géresi (Oláh, 89.)

Vezetőedző: Tímár Krisztián