Ki más mint Rácz? Ismét fontos meccset döntött el a Hali középpályása

A Tiszakécskét fogadta a Szombathelyi Haladás vasárnap este a Rohonci úton.

Helyzeteket tekintve a hazaiak játszottak veszélyesebben az első félidőben. Előbb Jagodics fejesét kellett hárítania Kiss Ágostonnak, majd Horváth Rajmund lőtt egy labdát fölé. A 41. percben Csernik lőtt messziről, ezt még védte Kiss, de középre ütötte a labdát, Horváth Rajmund pedig bevágta a kipattanót, megszerezve a vezetést a Haladásnak.

kép: Haladás

A második félidőt rosszul kezdték a szombathelyiek, Takács Tamás előtt maradt a labda a tizenhatoson belül és kiegyenlített. Ezután a fordításért támadt a Tiszakécske, de a volt szombathelyi Zamostny próbálkozását védte Pálfi. A télen Tiszakécskéről Szombathelyre szerződő Erdei Carlo kishíján gólpasszt adott, miután Jagodics fejesét védte Kiss.

A 70. percben egy remek egyéni villanással szerezte vissza a vezetést a Haladás: Rácz Barnabás cselezett be balról és lőtte el a hosszúba a labdát. Rácznak ez már a 9. találata volt a bajnokságban, zsinórban a harmadik bajnokiján volt eredményes és már a második fontos meccset döntötte el a BVSC elleni találkozó után.

A 76. percben Marko Kelemen lezárhatta volna a meccset, ám a csereként beálló támadó óriási ziccerben hibázott, miután pár centivel a kapufa mellé helyezte lövését. A 84. percben Rácz Barnabás lövését védte Kiss. A Haladás végül megérdemelt győzelmet aratott és pontszámban beérte a Budapest Honvédot, külön pikantéria, hogy jövőhéten egymás ellen játszik majd a két csapat. A Tiszakécske viszont egyre nagyobb bajban, mivel már 5 pontra a bennmaradás és 12 bajnoki óta nyeretlen a gárda.

Haladás 2-1 Tiszakécske (Horváth 41′, Rácz 70′, ill.: Takács 56′)

SZOMBATHELYI HALADÁS: Pálfi – Nyíri (Csonka., 80.), Jagodics, Ene, Bolla  – Horváth R  (Horváth A , 68.), Rácz, Szakály A  (Jancsó , 86.), Erdei – Pintér (Kelemen, 68.), Csernik (Rétyi , 80.). Vezetőedző: Alekszandar Jovics

TISZAKÉCSKEI LC: Kiss Á. – Czékus (Gyurján B, 71.), Fodor, Szőr, Valencsik  – Cipf  (Vajda, a szünetben), Zamostny, Kocsis, Bertus (Viczián, a szünetben) – Torvund (Takács T., a szünetben), Kállai Z.. Vezetőedző: Kis Károly.

Nézőszám: 727