Egy tizenegyes döntött a Bozsik Arénában

Két 2024-ben még veretlen csapat találkozott egymással vasárnap délután: a Budapest Honvéd a BFC Siófok együttesét fogadta.

Csertői Aurél nem számíthatott eltiltott szélsőjére, Krajcsovics Ábelre, így először kezdett a szezonban a 17 éves Simon Benedek. Dragan Vukmir nem változtatott az előző heti győztes csapathoz képest.

kép: Budapest Honvéd

A meccs elején mindkét csapat előtt adódtak kisebb lehetőségek, ám az utolsó negyedóra hozta a legizgalmasabb jeleneteket: először Simon beadását fejelte Winter kezébe Kerezsi, majd Benczenleitner lövését tolta kapufára a siófokiak kapusa. Érdekesség, hogy mindkét játékos játszott korábban Siófokon. A vendégek első nagy helyzete a félidő végén alakult ki, amikor Dénes ziccerét hárította Tujvel.

A második félidőben nagy esőzés érte el Kispestet, ám helyzetekben nem záporozott a találkozó. Keresztes Noel lapos centerezése után Bobál Gergely lövését hárította Winter Dániel. A 70. percre büntetőt kapott a Siófok, miután Dénes Csanád Vilmos terült el a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig a kispesti nevelés, Németh Barnabás értékesítette. Ezzel zsinórban ötödik bajnokiján volt eredményes és már az ötödik gólját szerezte a Siófok mezében. Nem sokkal később Benczenleitner fejelt kapufát Lőrinczy szabadrúgása után. A hajrában a Siófok harciasan védekezett és nem engedte a kispestieket helyzeteket kialakítani, így Dragan Vukmir együttese nagy lépést tett a bennmaradás felé.

Budapest Honvéd 0-1 BFC Siófok (Németh 70′ bünt.)

Budapest Honvéd: Tujvel, Kovács N., Kálnoki-Kis, Szabó A., Benczenleitner, Keresztes, Adorján, Holman, Kerezsi (Bocskay 84′), Bobál, Simon (Lőrinczy 70′). Vezetőedző: Csertői Aurél

BFC Siófok: Winter, Varjas, Hegedűs, Vékony, Varga B., Gyurkits (Kovács B. 77′), Posztobányi (Nemes 77′), Major, Kitl, Dénes (Tóth B. 85′), Németh B. (György 91′). Vezetőedző: Vukmir Dragan

Nézőszám: 2225