Jelenleg a játéktéren zajlanak a legjelentősebb munkálatok Nyíregyházán – videó

Továbbra is zajlik az építkezés Nyíregyházán, a Sóstói úton, hiszen készül a Merkantil Bank Liga NB2-ben éllovas szabolcsi klub új otthona, a Nyíregyházi Városi Stadion. Az létesítmény már régóta szerkezetkész állapotban van, és a hírek szerint a tavaszi szezon végére elkészül teljesen, de legrosszabb esetben a következő idény kezdetére már birtokba vehetik az új épületet a nyíregyháziak.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A klub közlése szerint jelenleg a játéktéren zajlanak a legjelentősebb munkálatok, de már megtartották a stadion első fénypróbáját is. Erről a klub osztott meg egy videót a közösségi felületein.

A létesítmény befogadóképessége 8150 fő lesz, míg a multifunkciós stadionban nem csupán labdarúgó-mérkőzéseket tarthatnak majd, hanem koncerteket és más rendezvényeket is. Az új Nyíregyházi Városi Stadion az UEFA-2 kategória követelményeinek fog megfelelni.

fotó: Magyar Építők

Az NB2 jelenlegi listavezetője lassan három éve kényszerül albérletben futballozni, amely főként a legutóbbi idényben okozott nehézségeket a gárdának. A csapat többségében Balmazújvárosban játszotta a hazai mérkőzéseit, de a tavalyi szezonban pályára léptek Sényőn és Kisvárdán is. A klub vezetői bíznak benne, hogy az új létesítmény mihamarabb elkészül, és végre Nyíregyházán tudják fogadni az ellenfeleiket.

A csapat teljesítményén nem látszik meg az idei szezonban, hogy albérletben kell futballozniuk, hiszen eddig nem szenvedtek vereséget Balmazújvárosban 12 mérkőzésen, és csak a Budapest Honvéd és Soroksár tudott onnan ponttal távozni.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Ezt a remek hazai szériát a hétvégén, ráadásul egy igazi rangadón folytathatja Tímár Krisztián együttese, hiszen a feljutásra pályázó, jelenleg 4. helyen álló Szeged látogat majd hozzájuk vasárnap délután.