Jámbor László a PMFC új sportigazgatója

A Merkantil Bank Liga NB2-ben szereplő PMFC a hivatalos oldalán jelentette be, hogy Jámbor László személyében új sportigazgatója van a baranyai csapatnak. A 75 éves szakember több mint három évtizede dolgozik a labdarúgás világában.

fotó: PMFC

Eddigi edzői karrierje legnagyobb sikereként az Ajax futballcsapatával a bajnoki címek mellett Bajnokok Ligáját, UEFA Kupát, Világkupát és Európai Szuperkupát nyert. Hollandián kívül aktívan tevékenykedett Szaúd-Arábiában, Monacóban, az Egyesült Arab Emirátusokban, Törökországban, Üzbegisztánban, valamint Grúziában.

fotó: AFC Ajax

Mindezek mellett dolgozott az MLSZ-nél is, ahol sportágfejlesztési igazgatói poszt mellett dolgozott a felnőtt válogatott asszisztensedzőjeként.

fotó: Nemzeti Sport

Jámbor László korábban a világ számos elismert edzőjével dolgozott együtt, többek között Leo Beenhakkerrel, Louis Van Gaallal, Morten Olsennel vagy Ronald Koemannal, továbbá olyan kiváló trénerek munkáját is segítette, mint Bölöni László, Erwin Koeman és Sota Arveladze.

A pécsi klub továbbá azt is bejelentette, hogy Hornyák Marcellel szerződést bontottak, Gyurkits Gergő kölcsönszerződése lejárt, így visszatért Siófokra, valamint Svedyuk Alexxel szerződést hosszabbítottak, aki viszont kölcsönbe kerül Siófokra.

Új igazolásokról csak a későbbiekben adnak tájékoztatást, de a közlemény szerint már zajlanak tárgyalások.

„Mindeközben klubunk a háttérben folyamatosan azon dolgozik, hogy megerősítse elsősorban a felnőtt NB2-es labdarúgócsapat támadószekcióját. Jelenleg is több játékossal állunk tárgyalásban, ugyanakkor, ahogy azt szurkolóink már megszokhatták, miként a múltban, úgy a jövőben is minden esetben a szerződéskötést követően adunk tájékoztatást az új igazolások érkezéséről.” áll a PMFC hivatalos közleményében.