Az angol másodosztály gólkirályjelöltje magyar válogatott lehet

Nem mindennapi hír látott napvilágot az ír sportsajtóban. Az irishexaminer.com arról írt, hogy az angol másodosztályban szereplő Blackburn gólerős középpályása, Sammie Szmodics a magyar válogatottba kaphat meghívót Marco Rossitól, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitányától.

fotó: beIN Sports

A 28 éves Szmodics igazi alapembernek számít, hiszen az idei szezonban 16 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját az angol másodosztályban, így jelen állás szerint vezeti a Championship góllövőlistáját. Csapatának viszont nem megy ilyen jól a szekere, hiszen a 24 csapatos bajnokság 18. helyén áll.

Érdekesség a játékossal kapcsolatban, hogy nagyapja révén rendelkezik magyar felmenőkkel is, így akár játszhatna a magyar labdarúgó válogatottban is.

Szmodics Angliában született, de ír állampolgárnak vallja magát. Karrierje egészét angol alacsonyabb osztályú csapatoknál töltötte, valamint lett volna lehetőség arra is, hogy bemutatkozzon Írország válogatottjában. Végül ez nem következett be a korábbi sérüléseinek köszönhetően, és ezt igyekszik kihasználni a magyar válogatott.

fotó: Peterborough Telegraph

Az irishexaminer.com szerint Marco Rossi számítana rá a magyar nemzeti 11-ben, ráadásul fontos szereplője lenne a csapatnak. A cikkben úgy tudják, hogy Szmodicsnak hamarosan döntenie kell, hogy melyik válogatottat válassza. Magyarország mellett az EB-re való kijutás szólhat, mivel Írország nem lesz ott a kontinensviadalon.

fotó: Scott Michaels

A magyar válogatottnak nagy segítség lenne egy ilyen gólerős középpályás érkezése.