Interjú a BMTE csatárával, Kovács Dáviddal

A budafoki játékosok Telkiben készülnek az új szezonra, egy edzőtábor keretein belül. A tapasztalatokról, Kovács Dávidot faggatták a Budafok sajtósai.

?️-Tegnap óta Telkiben készül a csapat, hogy telt az edzőtábor első két napja?

⚽- Ha egy szóval kellene jellemeznem, akkor azt mondanám, hogy halálosan… A felkészülés ezen szakaszában a erőnlét fejlesztésén van a hangsúly, rengeteget futunk az edzéseken, de szerencsére azért vannak labdás gyakorlatok is. Nyilván ilyenkor jóval keményebb munkát végzünk, mint szezon közben egy-egy mérkőzés között, a nehézségek ellenére viszont a hangulatra és a körülményekre nem lehet panasz.

?️-Nyolcadik budafoki szezonodra készülsz, milyen várakozásaid vannak az új idényt illetően?

⚽- Az előző szezon után mindenképpen bizonyítani szeretnénk mind saját magunknak, mind a szurkolóknak, hogy sokkal több van a csapatban, minthogy a kiesés ellen meneküljünk és csak az utolsó előtti fordulóban biztosítsuk be a bennmaradásunkat. Ennek hatására viszont az az érzésem, hogy mindenki sokkal eltökéltebb, mint egy évvel ezelőtt, ezt az állapotot kell majd fenntartanunk a bajnokságban is, akkor jóval eredményesebb szezon vár ránk.

Kép: Nemzeti Sport

?️-Te személy szerint hogyan élted meg megpróbáltatásokat és a kiesés elleni harcot?

⚽- Ahogyan csapatként, úgy egyénileg is rendkívül nehezen, sajnos a magánéletemből is sok minden lecsapódott, ez pedig a teljesítményemre is kihatott. Most viszont tiszta lappal indulhatunk, én is motivált vagyok, úgyhogy már csak arra koncentrálok, hogy minél sikeresebbek legyünk majd.

?️-Voltak játékosmozgások a keretben, távozók és érkezők egyaránt. Csapatkapitányként hogy látod a változásokat?

⚽- Ez a labdarúgás velejárója, játékosok jönnek-mennek, de egy évvel ezelőtt jóval nehezebb volt a dolgunk, most nem történt annyi változás. Akik távoztak és közelebb álltak hozzám, őket nyilván sajnálom, az érkezőkön viszont egyértelműen azt érzem, hogy minél hamarabb próbálnak beilleszkedni, ami sikerül is. Játékban is van bennük potenciál, úgyhogy jó úton járunk.

?️-Ősszel egy teljesen új szerepkörben is bemutatkozol majd, igaz nem a pályán, hanem azon kívül, hiszen édesapa leszel. Hogy telik a várakozás?

⚽- Szerencsére mindenki jól van és izgatottan várjuk a feleségemmel, hogy szülők legyünk. Pont ez volt az a csoda, amire szükségem volt, ez rángatott ki abból az érzelmi hullámvölgyből, amibe tavasszal belekerültem és ez ad most extra motivációt is az előttünk álló idényre.

Forrás: Budafoki MTE