Így néz ki az új Nyíregyházi Városi Stadion – videó

A Nyíregyházi Városi Stadion építése a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében valósul meg Magyarország Kormányának a támogatásával. 2021 augusztusában kezdődött meg a régi stadion bontása, majd 2022 februárjában a stadion ünnepélyes alapkőletételre is sor került, azóta pedig zajlanak az építkezések. A stadion beruházása megközelítőleg 19 milliárd forintból valósul meg.

fotó: Magyar Építők

A 2023/2024-es szezon kezdetére már szinte szerkezet kész volt az új Nyíregyházi Városi Stadion. A 8150 fő befogadására alkalmas létesítmény a hírek szerint a tavaszi szezon végére elkészül, de legrosszabb esetben is az új idényre már birtokba veheti új otthonát a Nyíregyháza Spartacus FC, amelyben nem csak labdarúgó mérkőzéseket rendeznének, hanem a kulturális rendezvényeket is. A stadion az UEFA-2 kategória követelményeinek fog megfelelni.

fotó: Magyar Építők

Jelen állás szerint a pályaépítés megkezdődött a pályatükörnek a kialakításával együtt, valamint a stadion tetőszerkezetének lemezelése is elkészült, míg a belső szakipari munkák a célegyenesbe fordultak. A stadionról az Épkar Zrt. osztott meg egy videót.

,,Szerintem minden Szpari vezető, játékos és szurkoló várja azt, hogy elkészüljön az új Városi Stadion. A játékosok közül mindenki várja, hogy elkészüljön ez a szép létesítmény, köztük én is, hiszen még megéltem a régi stadiont, ahová sok szép emlék köt engem. Megéltem Balmazújvárost, Sényőt és Kisvárdát is, de nekem óriási dolog lenne, ha újra a nyíregyházi stadionban tudnék pályára lépni. A stáb igyekszik kizárni ezt a játékosok fejéből, de természetesen már gondolunk rá.”mondta oldalunknak egy korábbi interjúban Gengeliczki Gergő, a Nyíregyháza Spartacus FC csapatkapitánya.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A csapat addig is Balmazújvárosban fogja játszani a bajnoki és kupamérkőzéseket. Az őszi szezonban nyújtott remek szereplést azonban nem befolyásolta az idegenbeli környezet, mivel az NB2 felénél a Nyíregyháza vezeti a bajnokságot 43 megszerzett ponttal, ami jelen esetben bajnoki címet és feljutást eredményezne a szezon végén.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A Szpari szurkolóinak egy álom válna valóra azzal, ha a csapat újra a magyar első osztályban szerepelne, ráadásul már az új Nyíregyházi Városi Stadionban.