HIVATALOS: Doktorics Áron a Vasasban folytatja pályafutását

A Merkantil Bank Liga NB2-ben szereplő Vasas FC a hivatalos oldalán jelentette be, hogy leigazolta a legutóbb Szombathelyi Haladásban futballozó középpályást, Doktorics Áront. A 22 éves játékos a pénzügyi gondokkal küzdő szombathelyiektől távozott az elmúlt időszakban, így az angyalföldiek ingyen szerezték meg.

fotó: Vasas FC

Doktorics Áron pályafutását a Lurkó FC-ben kezdte, 2011 óta viszont egy rövid, MTK-s kitérőt követően már a Szombathely korosztályos együtteseiben lépett pályára. A játékos 18 éves kora óta szerepel felnőtt tétmérkőzéseken, az elmúlt négy évben összesen 139 alkalommal lépett pályára.

fotó: Szombathelyi Haladás

A Merkantil Bank Liga idei kiírásának őszi szezonjában 15 mérkőzésen szerepelt, ebből 12-szer kezdőként.

„Nagyon örülök, hogy a Fáy utcába kerültem, alig várom, hogy bizonyíthassak és rászolgáljak a belém vetett bizalomra. Hosszútávon az élvonalban szeretnék játszani, így természetesen ugyanaz a célom, mint a csapatnak: a feljutás.

,,Fiatal vagyok, de bízom benne, hogy minél több mérkőzésen lehetőséget kapok majd és hamarosan stabil és fontos tagja lehetek a Vasasnak. Nehéz féléven vagyok túl, de nagyon várom az előttem álló kihívásokat, valamint azt, hogy tanulhassak a korábbi élvonalbeli és válogatott játékosoktól, az edzéseken a meccseken, valamint a pályán kívül egyaránt. Ballábas vagyok és több poszton is szerepeltem már, de leginkább szárnyvédőt szeretek játszani a bal oldalon. A sebességem és az erőnlétem is megvan ehhez, a cselezőképességem mellett pedig talán azt emelném még ki, hogy jól tudok együttélni a játékkal.”mondta a klubnak adott interjújában Doktorics Áron.

Nagy Miklós, a Vasas FC sportigazgatója elmondta, hogy nem véletlenül igazolták le a fiatal középpályást.

„Doktorics Áron teljesítményét régóta nyomon követjük, tehetséges, dinamikus, jól cselező, nagy munkabírású játékos. Desits Szilárd ráadásul korábban az edzője is volt, így testközelből ismeri. A korábbi szerződése most nyáron járt volna le, ám úgy alakult, hogy szabadon igazolhatóvá vált, mi pedig örülünk, hogy már most csatlakozik a keretünkhöz.”

Az angyalföldiek további erősítéseket terveznek a téli átigazolási időszakban, ezt maga a sportigazgató jelentette ki egy korábbi interjúban.