Marco Rossi újabb nagy ajánlatokra mondott nemet

Nagyszerű 2023-as évet zárt a magyar labdarúgó válogatott, hiszen a Marco Rossi által vezetett együttes veretlenül és csoportelsőként jutott ki az idén nyári Európa-Bajnokságra, ahol a házigazda Németország mellett Skócia és Svájc lesznek az ellenfeleink.

fotó: MLSZ

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi egy interjút adott a napokban a Parma Todaynek, amelyben beszélt Balogh Botondról, illetve arról, hogy az elkövetkezendő időben visszatérne-e hazájába dolgozni.

,,Nem, egyelőre nem voltak meg a feltételei annak, hogy visszatérjek Olaszországba, soha nem volt semmiféle megkeresésem onnan. De három héttel ezelőtt visszautasítottam egy találkozót egy Premier League-csapattal: ez a második alkalom, hogy ezt tettem. Úgy gondolom, hogy a szerződéseket tiszteletben kell tartani. Egy kontinenstorna selejtezőjében vagy néhány hónappal egy olyan nagy verseny, mint az Európa-bajnokság kezdete előtt elhagyni a válogatottat szerintem nem helyes. A Bundesligát is visszautasítottam. Olaszországból senki sem keresett meg, leszámítva néhány rokonomat.”

fotó: MTI

Balogh Botonddal kapcsolatban bizakodóan nyilatkozott az 59 éves szakember.

,,Ha 4 vagy 5 meccsenként játszik, mint ahogy ez gyakran megtörtént a Parmában, akkor bonyolulttá válik számomra és a stábom számára, hogy behívjuk őt. Gyakran küldtük le az U21-esek közé, pontosan azért, mert nem sokat játszott a klubjában. Nem akarok senkit sem kényszeríteni, vagy befolyásolni a döntését. Nem akarom, hogy Botond olyasmit tegyen, amit nem szeretne. Ha folyamatosan játszik, akkor szerepelni fog a meghívottak között, egyébként nem, de ezekkel a dolgokkal a játékosaim tisztában vannak. A válogatottbeli bemutatkozása egyfajta önbizalomnövelés volt, hogy minél jobban motiváljuk. Ez 2021-ben, az Andorra elleni mérkőzés alkalmával történt, azóta folyamatosan a felnőtt válogatott közelében van. Ma 21 éves, olyan játékos, akire számítunk, de véleményem szerint fel kell gyorsítania a fejlődését, és többet kell játszani. Szerintem elég meccset látott már a kispadról, tanult a csapattársaitól. Néha nagyon hasznos a nézelődés, de szükségünk van a folyamatos teljesítményre és a stabilitásra.”

fotó: ORIGO

A magyar válogatott idei első mérkőzésére egészen márciusig kell várni.