HIVATALOS: Bosnjak Predrag irányítja a Haladást  a hátralévő három fordulóban

Mint arról beszámoltunk, hogy a labdarúgó Merkantil Bank Liga NB2-ben szereplő Szombathelyi Haladás csapatától azonnali hatállyal távozott Aleksandar Jovic vezetőedző. Az 52 éves szerb szakember május 6-án, a Kazincbarcika elleni bajnoki vereséget követően benyújtotta a lemondását, amelyet a szombathelyi klub vezetősége el is fogadott.

fotó: Szombathelyi Haladás

Aleksandar Jovic tavaly nyáron érkezett Szombathelyre, ahol az első három bajnokit elveszítette a csapattal, de utána szépen lassan elkezdtek jönni az eredmények is, viszont a Haladás együttese manapság eléggé visszaesett a tabellán, amely miatt csak a 13. helyen állnak jelen pillanatban az NB2-ben. A szerb tréner 33 tétmérkőzésen irányította a Haladást, amelyeken 10 győzelem, 11 döntetlen és 12 vereség volt a mérlege.

fotó: Szombathelyi Haladás

A csapat nem sokáig maradt vezetőedző nélkül, hiszen a szombathelyi csapat kedden délután a hivatalos oldalán tudatta, hogy a csapat korábbi játékosa, Bosnjak Predrag veszi át az irányítást az utolsó három fordulóra. A szakember kinevezése a kisebbségi tulajdonos Illés Akadémia szakvezetőségével folytatott egyeztetést követően történt meg.

fotó: Szombathelyi Haladás

Bosnjak Predrag januárban vonult vissza a profi futballtól, amely után a Haladás másodedzője volt, de nem olyan régen sokak meglepetésére a PMFC elleni bajnokin csereként lépett a pályára a 38 éves hátvéd. A szombathelyi csapatot 2015 óta megszakítás nélkül erősítő 1x-es magyar válogatott játékos vélhetően már nem fog pályára lépni az idei szezonban, de most edzőként nagyon szeretné segíteni a szeretett csapatát, mivel jelenleg nehéz helyzetben vannak.

fotó: Szombathelyi Haladás

Bosnjak Predrag mellett Jakab Csaba kapusedző, Bánfalvi Zsolt asszisztens edző, valamint Elek Zsolt erőnléti edző irányítja a csapatot a soron következő 3 fordulóban, valamint a csapattól szintén távozó Rúzsa Iván asszisztens edző a korábbi kiváló labdarúgó kérésére marad a szakmai stábban.

Az NB2 hajrában még a Vasassal, az Ajkával és végül a Gyirmót FC Győrrel játszanak. A 13. helyen álló csapat jelenleg 6 ponttal előzi meg a 15. helyezett Pécset, így elég lenne nekik egy győzelem a bennmaradáshoz, viszont az még kérdéses, hogy jövőre indulhatnak-e a másodosztályban, hiszen az MLSZ Licenszadó Bizottsága elsőfokon nem adta meg a licenszet a szombathelyieknek.