Győzelemmel kezdte a tavaszi szezont a Nyíregyháza – Nyíregyháza Spartacus FC – Tiszakécskei LC 2-0 (2-0)

Magabiztos, 2-0-ás sikert aratott a listavezető Nyíregyháza Spartacus FC együttese a Tiszakécske ellen a Merkantil Bank Liga NB2 19. fordulójának vasárnapi játéknapján, amelynek köszönhetőn tovább növelték előnyüket a tabellán.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

I. félidő

Az első negyedóra kiegyenlített játékot hozott, a két csapat egy-egy alkalommal eljutott az ellenfél kapujáig, de komoly lehetőséget nem sikerült kialakítani. Ezután átvette a mérkőzés irányítását a Nyíregyháza, amely a labdabirtoklásban és a helyzetek számában is megmutatkozott. A 25. percig kellett várni az első igazán komoly helyzetig, amikor is Kovácsréti Márk éles beadását csak ütni tudta Prokop Rostislav, majd a kipattanót az előrehúzódó Gengeliczki Gergő lőtte vissza jó 30 méterről, de azt védte a vendégek kapusa.

A 34. percben góllá érett a nyírségi mezőnyfölény, Kovácsréti végezhetett el éles szögből egy szabadrúgást, amelyet ugyan védett Prokop lábbal, de már csak a gólvonalon túlról tudta kirúgni a labdát. 1-0 A gólt követően a Tiszakécske szakmai stábjából kiállította a játékvezető Balogh Pál asszisztensedzőt, vélhetően heves reklamálás miatt.

6 perccel később egy védelmi hibának köszönhetően duplázta meg előnyét a Szpari: Gengeliczki hosszan ívelt előre, majd a Tisza-parti csapat védője túlságosan is alászaladt a labdának, amelyre lecsapott Géresi Krisztián, aki 10-11 méterről bepasszolta a labdát az alsó sarokba. A 29 éves támadónak ez volt a 9. gólja az NB2 idei kiírásában. 2-0

II. félidő

Négyet cserélt a szünetben Kis Károly vezetőedző, aki leginkább a támadósorba hozott új játékosokat, valamint a középpályát szerette volna stabilizálni.

A cserék beszállása kis híján eredménnyel párosult a második félidő elején, előbb Lehoczky távoli lövését ütötte ki Dala Martin, majd a kipattanót Zamostny lőtte vissza, de a Nyíregyháza fiatal kapusa ezt már megfogta. Egy perccel később Kovácsréti szerzett labdát a félpályánál, majd több embert és a kapust is kicselezte, de végül ez soknak bizonyult és kivezette a labdát.

62. percben jártunk, amikor is Myke, Géresi és Kovácsréti volt a labda útja, a szélső balról remekül tálalt a középen érkező Géresi elé, de ziccerben ezúttal rossz megoldást választott, és fölé lőtt.

Sokáig eseménytelenül telt a második félidő, majd a 79. percben Lehoczky tekerte ballal kapura a labdát jó 25 méterről, de Dala Martin kitolta a hosszúba tartó labdát.

A találkozó végén a csereként beállt Novák Csanád is szerezhetett volna még két gólt, előbbinél keresztbe lőtte a labdát, majd utóbbinál több embert is lerázva magáról lőtt kapura éles szögből, de védeni tudott Prokop, viszont a Nyíregyháza 2-0-s győzelme nem forgott veszélyben.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC


Merkantil Bank Liga NB2, 19. forduló,

Balmazújvárosi Városi Stadion, 400 néző

Játékvevető: Rúsz Márton (Punyi Gyula, Ifj. Varga Gábor)

Nyíregyháza Spartacus FC – Tiszakécskei LC 2-0 (2-0)

Nyíregyháza: Dala – Baki, Alaxai, Gengeliczki, Farkas B., Kesztyűs, Toma, Kovácsréti (Nagy B. 79.), Nagy D.(Beke 86.), Myke ( Novák 71.), Géresi (Herjeczki 71.)

vezetőedző: Tímár Krisztián

Tiszakécske: Prokop – Szőr, Fodor F., Viczián (Kállai a szünetben), Grünvald, Lehoczky, Balázs, Kocsis (Bencze 77.), Cipf (Bertus a szünetben), Torvund (Gyurján a szünetben),Takács T. (Zamostny a szünetben)

vezetőedző: Kis Károly

Gólszerzők: Kovácsréti (34.), Géresi (40.)


A találkozót követően a két vezetőedző értékelte a látottakat.

Tímár Krisztián, a Nyíregyháza Spartacus FC vezetőedzője: ,,A legfontosabb az volt, hogy győzelemmel kezdjük a tavaszt. Az első félidőben szerzett két gólunk után a második játékrészben is volt egy-két olyan helyzet, amit ha berúgunk, hamarabb lezárjuk a meccset. Voltak még izgalmas pillanatok, mert a Tiszakécske mindent megpróbált a szépítésért, de stabilak maradtunk, kontrolláltuk a mérkőzést. Noha a fordulás után csak helyenként játszottuk úgy, ahogy szeretnénk, nem vagyok elégedetlen.”

Kis Károly, a Tiszakécskei LC vezetőedzője: ,,Az elején sikerült, amit elterveztünk, majd az első gól – több oknál fogva – megfogott bennünket. Ezután jött néhány gyenge percünk, amit a Nyíregyháza kihasznált. A második félidőben sokat tettünk azért, hogy szorosabb legyen a találkozó, volt is erre lehetőségünk, a hazaiak kapusa egy támadáson belül kétszer is bravúrral hárított. Hozzá kell tenni, nem csak nekünk voltak helyzeteink, a hazaiak is hamarabb eldönthették volna a találkozót.”


Győzelmének és az eredmények alakulásának köszönhetően 8 pontos előnnyel vezeti az NB2-es táblázatot a Nyíregyháza, míg a Tiszakécske maradt a kiesést jelentő 15. helyen.