Élő eredménykövetés: Nyíregyháza Spartacus FC – Tiszakécskei LC

Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Hararosan jön a Merkantil Bank Liga NB2 19. fordulójának egyik mérkőzése, a Nyíregyháza Spartacus FC – Tiszakécskei LC összecsapás. A találkozót a helyszínen, a Balmazújvárosi Városi Stadionban tekintjük meg.

fotó: L Cafe / BAON

Meccstörténelem: A két csapat eddig 17. alkalommal találkozott egymással, az első mérkőzés még 1993. augusztus 14-én volt, amikor is a Tiszakécske hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Nyíregyházát. Érdekesség, hogy a két klub eddig csak a másodosztályban játszott egymással mérkőzéseket. Az örökmérleg is a Tisza-parti gárda oldalára billen, hiszen 8 győzelmet könyvelhettek el 4 döntetlen mellett, valamint 5 alkalommal nyíregyháziak örülhettek.

Legutóbb tavaly augusztusban találkozott egymással a két csapat Tiszakécskén a Merkantil Bank Liga NB2 2. fordulójában, amikor is Nagy Dominik és Torvund Alexander góljainak köszönhetően 1-1-es döntetlen lett a végeredmény.

fotó: L Cafe / BAON

A Szpari remek téli felkészülési időszakon van túl, sikerült némileg megerősíteni az eddigi keretet, ráadásul a tabella 1. helyéről várhatják a másodosztály tavaszi folytatását, míg a Tiszakécske is igyekezett megerősíteni a tavaszra, hiszen a céljuk egyértelműen a bennmaradás kiharcolása.

A mai mérkőzés játékvezetője Rúsz Márton lesz, segítői Punyi Gyula és ifj. Varga Gábor lesznek.


Merkantil Bank Liga NB2, 19. forduló

Balmazújvárosi Városi Stadion


Kezdőcsapatok

Nyíregyháza Spartacus FC: Dala – Baki, Alaxai, Gengeliczki – Farkas, Toma, Kesztyűs, Kovácsréti – Nagy D., Myke, Géresi

cserék: Fejér, Deutsch, Sigér, Novák, Herjeczki, Oláh, Gresó, Tamás, Nagy B., Beke

vezetőedző: Tímár Krisztián

Tiszakécskei LC: Prokop – Balázs, Fodor, Viczián, Grünvald – Lehoczky, Kocsis, Szőr – Torvund, Takács, Cipf

cserék: Baráth, Kiss, Zamostny, Kryvotsiuk, Bertus, Bencze, Valencsik, Gyurján, Kállai

vezetőedző: Kis Károly

A két csapat már megérkezett a helyszínre / fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Érkeznek a csapatok! Piros-kékben láthatjuk a Nyíregyházát, míg tiszta fehérben a Tiszakécskét.

I. félidő

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, amelyet a vendégek kezdtek.

2. perc: Kocsis lövését blokkolta Gengeliczki, szöglet következik.

5. perc: Takács elől mentenek a védők, újabb szöglet a Tiszakécske előtt, de ezt is kifejelik a Szpari védői, majd Viczián lövése akadt el a hazai védőkben.

10. perc: Jöhet az első nyíregyházi szöglet, Nagy Dominikot szerelte Viczián a beadás előtt.

11. perc: Toma nagyszerű mozdulattal tette le a labdát Kesztyűsnek, de távoli lövése megpattant, jöhet az újabb szöglet.

15. perc: Kiegyenlített és jó iramú eddig a mérkőzés, néhány keményebb szabálytalansággal tarkítva. Egy jobb oldali szabadrúgást Lehoczky csúsztatja ki, Szpari szöglet következik. Remek kombináció, de Nagy Dominik lövését blokkolják.

20. perc: Jöhet a 4. nyíregyházi szöglet! Gengeliczki nem találja el jól, majd Kovácsréti beadása mellé csorog, Prokop kapus eléggé alászaladt.

25. perc: Kovácsréti éles beadását csak ütni tudja a kapus, majd Gengeliczki jó 30 méterről lőtt kapásból, de magabiztosan megfogta Prokop. Az első védés a mérkőzésen!

30. perc: A Nyíregyháza uralja mostmár a mérkőzést, többet van a labda a nyírségieknél, illetve több lehehetőséget alakítanak ki.

31. perc: A mérkőzés első sárga lapját Szőr Levente kapja mezhúzásért.

33. perc: Grünvald Attila is besárgul, miután lerántotta Nagy Dominikot. Nyíregyházi szabadrúgás jó pozícióból.

34. perc: GÓÓÓÓÓÓL! Megszerzi a vezetést a Nyíregyháza! Kovácsréti Márk szabadrúgását csak a gólvonalon túlról tudta kirúgni Prokop, legalább is a partjelző jelzése szerint bent volt. 1-0 A játékvezető a Tiszakécske egyik stábtagját kiállítja, vélhetően heves reklamálás miatt.

40. perc: GÓÓÓÓÓÓL! Megduplázza előnyét a Szpari! Gengeliczki Gergő hosszan ívelte előre a labdát, majd a tiszakécskeiek egyik védője nagyot hibázott, mivel alászaladt a labdának, így Géresi Krisztián ziccerben léphetett ki, aki 10 méterről magabiztosan passzolt a bal alsóba. 2-0

45. perc: Egy percet hosszabbít a játékvezető a játékidő végén. Cipf Dominik kap sárgát, miután odalépett egyet Baki Ákosnak.

Véget ért a mérkőzés első félideje, amelyet 2-0-ra a Nyíregyháza a vezet. A Szpari uralja a mérkőzést, több lehetőséget is kidolgoztak, és ez végül gólokban is megmutatkozott, míg a Tiszakécske csak időszakosan birtokolja a labdát, és Viczián lövését leszámítva nem jutottak el komoly lehetőségig.


II. félidő

Négyes cserét hajtott végre a Tiszakécske a szünetben, Cipf, Torvund, Viczián, Takács le, míg Kállai, Gyurján, Bertus és Zamostny be.

46. perc: A második félidőt a Nyíregyháza kezdte el.

50. perc: Lehoczky kapott labdát, majd tüzelt távolról. A megpattanó lövést védte Dala Martin, a kipattanót Zamostny lőtte vissza, de bravúrral védeni tudott a fiatal kapus.

51. perc: Kovácsréti szerzett labdát a félpályán, majd egyedül több vendég játékost és a kapust is kicselezte, de mindez túl soknak bizonyult és kivezette a labdát. Vélhetően a forduló egyik legszebb gólja lett volna!

54. perc: Toma Györgyöt rántja le Bertus, a játékvezető sárga lappal jutalmazza.

56. perc: Nagy Dominik és Baki Ákos játszott össze az ellenfél kapuja előtt, utóbbi beadását Myke kapta meg, de eltörte azt. A kontrából Gyurján lódult meg, de Myke lerántotta őt, és jött is az első nyíregyházi sárga lap.

59. perc: Bertus Lajos jobb oldali szögletét Lehoczky fejelte bele az oldalhálóba.

60. perc: Továbbra is a Nyíregyháza dominál, de adódtak már nagyobb lehetőségek a Tisza-partiak előtt is.

62. perc: Szép támadást vezetnek a nyírségiek, Myke, Géresi és Kovácsréti volt a labda útja, a balról érkező beadást Géresi lőtte a kapu fölé 10-11 méterről.

71. perc: Cserél a Nyíregyháza, Myke Bouard Ramost váltja Novák Csanád, míg Géresi Krisztián helyére érkezik Herjeczki Kristóf.

73. perc: Műesés a Nyíregyháza kapuja előtt, így Kocsis Dominik kapott sárga lapos figyelmeztetést. Ez volt a vendégek ötödik sárgája.

75. perc: Zamostny is besárgul, Alaxait könyökölte le a tiszakécskei támadó. Az elmúlt percekben nem voltak helyzetek egyik kapunál sem.

77. perc: Cserél Kis Károly együttese, Bencze Márk érkezik Kocsis Dominik helyére.

79. perc: Lehoczky tekerte ballal kapura a labdát jó 25 méterről, de Dala Martin kitolta a hosszúba tartó labdát.

80. perc: Cserél Tímár Krisztián is, a nagyszerűen futballozó Kovácsréti Márk helyére érkezik Nagy Barnabás.

81. perc: Gyurján Bence élesen lőtte be a labdát a kapu elé, de Farkas Bendegúz kicsúsztatta, akit közben veszélyesen rúgott fejbe Kállai Zalán. A kécskei támadó sárga lapot kapott ezért a megmozdulásért.

86. perc: Nagy Dominik baloldali szögletét Baki fejelte a kapu mellé.

87. perc: Beke Péter érkezik a Nyíregyháza csapatába Nagy Dominik helyére.

90. perc: Novák szerzett labdát, élesen keresztbe lőtt labdájáról nem sokkal maradt le Herjeczki. Véget ért a rendes játékidő, 3 perc a hosszabbítás.

91. perc: Novák Csanád több embert is lerázott magáról, majd éles szögből lőtt, de Prokop védte próbálkozást.

Véget ért a mérkőzés kedves olvasóink! A Nyíregyháza Spartacus FC 2-0-ra legyőzte a Tiszakécske csapatát, méghozzá Kovácsréti Márk és Géresi Krisztián góljaival. Összeségében megérdemelt sikert aratott a Szpari, akik végig kézben tartották a mérkőzést és nagyobb helyzeteket alakítottak ki.


Köszönjük szépen, hogy velünk tartottatok a mai délután folyamán!