Gólgazdag meccsen nyert Csákváron a Vasas

A hétközi kupakiesést követően már teljesen rákoncentrálhatott a Vasas a másodosztály küzdelmeire, ahol még nyolc mérkőzést vívnak az angyalföldiek, ebből az első állomás Csákvár volt.

Az első félidő eseménydúsra sikeredett, már az első percben védenie kellett Zelizinek, a 9. percben pedig Baráth csúsztatott meg egy szabadrúgást, amely a csákvári támadóról, Nagy Zoárdról vágódott a kapuba, hamar vezettek a fővárosiak. Ezután Holender próbálkozott lövésekkel, de ezek rendre nem találtak kaput. A 23. percben Nagy Zoárd javította a hibáját, Deutsch beadása után remek fejessel egyenlített. A 33. percben Tóth Milán fordult le jól védőjéről, de ismét nagyot védett Zelizi. A 34. percben Deustch László remek fordult le két ember között és bevágta a Vasas második találatát a csákvári hálóba, így újra vezetett a Vasas, de nem vonulhatott előnnyel a szünetre, mivel Murka remek labdájából Dusinszki Szabolcs állította be a 2-2-es félidei eredményt.

Úgy indult a második játékrész, ahogyan az első elkezdődött: előbb Urblík fejelt oldalhálót, majd Baráth Botond lőtt a hosszúba, újra előnyhöz juttatva a Vasast. A vendégek mentek előre lezárni a meccset: Urblík fejjel, Berecz szabadrúgásból majd Pávkovics is fejjel veszélyeztetett, míg a hajrában Szalay került helyzetbe, de mellé lőtt, így 3-2-re nyert a Vasas és továbbra is tapad az ETO-ra.

A Vasas eddig mindig nyert Csákváron és ebből már harmadik alkalommal 3-2-re a történelem során, de volt 6-2-es, 4-1-es és 4-2-es győzelmük is, így a Csákvár-Vasas az elmúlt meccseikhez hasonlóan most sem hazudtolta meg önmagát.

Csákvár 2-3 Vasas (Nagy 23′, Dusinszki 45′, ill.: Nagy öngól 9′, Deutsch 34′, Baráth 52′)

CSÁKVÁR: Zelizi – Murka, Babós L. (Gregor, 72.), Karacs, Nahirnij – Farkas A., Mészáros D. (Baracskai, 82.), Dusinszki – Gazdag V. (Tamás N., 61.), Nagy Z. (Simon A., 61.), Szakály D. (Jablonszkij, 72.). Vezetőedző: Tóth Balázs
VASAS: Jova – Pávkovics, Otigba, Baráth B. – Bakti (Girsik A., 86.), Urblík J., Hidi M., Berecz, Deutsch L. (Doktorics, 61.) – Holender (Radó, 61.), Tóth M. (Szalay Sz., 75.). Vezetőedző: Gera Zoltán

Nézőszám: 600