Gól nélküli döntetlen a Szpari és a Honvéd összecsapásán

A Merkantil Bank Liga 3. fordulójának talán legizgalmasabb mérkőzésének kiáltották ki a Nyíregyháza és a Honvéd összecsapását. Hogy miért? Mert két nagyon erős, feljutásra esélyes csapat találkozott egymással Balmazújvárosban. Mindkét csapat erős támadósorral rendelkezik, ennek ellenére vasárnap egyetlen gól sem született, így pedig osztozkodtak a pontokon a felek.


MERKANTIL BANK LIGA, 2023/2024, 3. FORDULÓ
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–BUDAPEST HONVÉD 0–0
Balmazújváros, vezette: Nagy Róbert (Márkus T., Punyi Gy.)

Nyíregyháza: Fejér – Farkas B., Rjaskó, Baki, Nagy B. (Tamás O., 76.) – Toma, Kesztyűs – Herjeczki (Cseh N., 76.), Nagy D., Gresó – Novák Cs. (Géresi, a szünetben)
Vezetőedző: Tímár Krisztián

Honvéd: Dúzs – Kovács N., Szabó A., Lovric, Benczenleitner – Eördögh (Bocskay, 56.), Adorján – Keresztes (Átrok, 88.), Holman, Kocsis D. (Kundrák, 78.) – Kerezsi
Vezetőedző: Pinezits Máté


Kép: Nyíregyháza Spartacus FC

Már az első percekben is az történt a pályán, amit a piros-kék mezesek akartak. Több lehetőségük is volt a gólszerzésre, azonban ezek rendre kimaradtak. A 20. percben is a Szpari veszélyeztetett, Novák kapott nagyszerű labdát, de Dúzs hárította a próbálkozást. Sorjáztak a nyíregyházi helyzetek, de a 37. percben a Honvéd is eljutott az ellenfél tizenhatosáig. Holman kapott jó labdát, aki már-már lövéshez készülődött, de a hazai védők az utolsó pillanatban szerelték. A vendég szurkolók szabálytalannak vélték felfedezni Baki belépőjét, de a játékvezető nemhogy tizenegyest nem adott, végül műesésért még egy sárgát is kiosztott Holman Dávidnak. Még az első játékrészben volt egy Gresó lövés, de a vendégek hálóőre ismét védeni tudott. A második félidő legelején tüzijátékot tartott a Nyíregyháza, és több ziccere is volt. Na de gól ebből sem született. Az 53. percben Toma ugratta ki a korábbi Honvéd játékos Herjeczki Kristófot, akinek lövését újfent védte Dúzs kapus. Ezt követően is a Szpari támadott, de gólt egyszerűen nem sikerült szerezni. Aztán a 73. percben láthattuk a Honvéd első kaput eltaláló lövését, amit most a hazaiak hálóőre védett.

Összességében azt lehet mondani, hogy ez a kapusok mérkőzése volt, ez pedig az eredményen is látszik. 0-0-ás döntetlennel ért tehát véget a mérkőzés, így pedig a Honvéd 4, a Szpari 5 pontos a bajnokságban.

Értékelések

Videó: Nyíregyháza Spartacus FC

Pinezits Máté (Honvéd) :A Nyíregyháza a kerete alapján esélyes a feljutásra és mi tőlük hoztunk el egy pontot, csúsztak-másztak egymásért a srácok, emiatt is elképesztően büszkék vagyunk rájuk – hangsúlyozta Pinezits Máté, majd arra is kitért, hogy az ivószünet után mindkét félidőben feljavult a játékunk. – Pici apróságokat lehet ilyenkor mondani a játékosoknak, amit látunk kívülről, hogy miként lehet fogást találni az ellenfélen. A pontszerzés annak is köszönhető, hogy a csapat érzelmileg kontrollálta az eseményeket, stabilak voltunk és pontosan erről szóltak az elmúlt hetek. A harmadik fordulóban járunk, fontos, hogy ne akarjunk minden meccset a legelső percben megnyerni. Az NB II-es szezon olyan, mint egy maratoni verseny és ennek a maratonnak nagyon az elején járunk.

forrás: Budapest Honvéd FC