Felkészülési mérkőzés: Nyíregyháza Spartacus FC – Sényő Carnifex FC 2-0 (1-0)

Lejátszotta a nyári felkészülés során első edzőmérkőzését a Nyíregyháza Spartacus és a Sényő együttese. A meccsre a Szpari Örökösföldi Sporttelepén került sor szombaton 10:30-tól és jó néhány szurkoló is kíváncsi volt a találkozóra. Mind a Sényőnél és mind a Nyíregyházánál felfedezhető volt néhány próbajátékos is.

fotó: http://nyiregyhazaspartacus.hu

Jól kezdett a Szpari, Nagy a 3. percben egy szöglet után a felső lécet találta el. A 8. percben Herjeczki ugratta ki Kovácsrétit, aki a kapus mellett is eltolta a labdát, de a gólvonalról mentett a sényőiek egyik új játékosa, Ur László. Három perccel később Kovácsréti 16 méterről végezhetett el szabadrúgást, a kapufát találta el. Herjeczki nagyon aktív volt, de lövését Gagyi Sándor védte bravúrral, a kipattanót Cseh lőtte fölé. A másik oldalon egy szabadrúgás után Ur fejelt kapura, de mentettek a nyíregyházi játékosok. Tamás Olivér fejét találta el az egyik sényői játékos, a Szpari labdarúgóját kórházba szállították kivizsgálásra. A 42. percben Nagy B. indította Herjeczki Kristófot, aki egy csel után a hosszúba lőtt. A frissen igazolt játékos első nyíregyházi góljára nem kellett sokat várni.

Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, futballozó emberek, amerikaifocizó emberek, fű és szöveg

A második félidőben egy újabb sérülés miatt részben tíz emberrel játszott a Szpari, de így is Gresó került helyzetbe, ám ő is a kapufát találta el. A 88. percben Oláh Benjámin harcolt ki büntetőt, melyet Hamed Yasin értékesített, így 2-0-ra győzött a Nyíregyháza Spartacus.

Lehet, hogy egy kép erről: 12 ember, amerikaifocizó emberek, futballozó emberek és szöveg

forrás: http://nyiregyhazaspartacus.hu

A sényőiek csapatában rengeteg fiatal játékos volt felfedezhető, közülük Szopkó Vince már kezdőként szerepet kapott a Szpari elleni edzőmérkőzésen, viszont az még kérdéses, hogy kik érkeznek véglegesen. Az NB3-ban ugyanis kötelező legalább egy 2005-ös születésű játékost szerepeltetni a csapatban.

A Szpari legközelebb pénteken lép pályára az NB1-es Mezőkövesd vendégeként, míg a Sényő szombaton a DVSC második csapata ellen.

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=zehiLPUtH-Q