Eszterházy Mátyás: ,,Olyan gyorsan történt minden…”

A tegnapi nap folyamán vált hivatalossá, hogy Szoboszlai Dominik a Premier League-ben szereplő Liverpool FC csapatában folytatja pályafutását. Az angol klub kifizette a német Bundesligában szereplő RB Leipzig számára a Dominik szerződésében szereplő 70 millió eurós kivásárlási záradékot, amellyel ő lett a legdrágábban értékesített magyar labdarúgó és a vörösök 3. legdrágább igazolása. Eszterházy Mátyás és Dominik édesapja, Szoboszlai Zsolt is büszke és boldog ember lehet az elmúlt napok történései miatt.

A játékos ügynöke, Eszterházy Mátyás az EM Sports alapító-tulajdonosa nyilatkozott a M1-nek. A 35 éves ügynök elmondása szerint minden nagyon gyorsan történt.

,,Ebben az ügyben elég gyorsan pörögtek az események és nem is volt időm gondolkodni vagy túlgondolni az esetet. Péntek délutánra úgy alakultak a dolgok, hogy a klubon látszódott, hogy szeretnék megvenni Dominikot és elég gyorsan megállapodtunk.”

Who is Dominik Szoboszlai? Number, position, how to pronounce, and where  Liverpool's €70 million transfer is from | Sporting News Australia

,,A Liverpoollal elég régóta kapcsolatban vagyok, de a mostani átigazolás kapcsán talán egy hete beszéltünk komolyan.”

,,Domi az évek alatt elég profi lett ahhoz, hogy ne üljön fel a mondataimnak, szóval nagy higgadtsággal kezelte a hírt. Nyilván én is csak akkor mondok neki olyan dolgokat, amikor már olyan fázisban van az érdeklődés, hogy érdemes beszélni róla. Mondom mégegyszer nagyon profi volt ebből a szempontból és megvárta, amíg tényleg odajutottunk, hogy nagyon valószínű volt az átigazolás.”

Dominik Szoboszlai takes on iconic Liverpool shirt number as Reds confirm  £60m signing from RB Leipzig

,,Nem tudok részleteket a Dominik és a Klopp között történt beszélgetésről, de valóban beszélt a német szakemberrel és nagyon boldogan hívott utána, így biztosan egy jót beszélgettek.”

Eszterházy Mátyás megerősítette a sajtóhíreket, miszerint Dominik egy 5 éves szerződést írt alá a Marsey-parti egyesülettel, amely jelenleg nem tartalmaz semmilyen opciót.

A mezszám választása is szóba került, amelyről a következőket mondta:

,,Természetesen tisztában voltunk azzal, hogy a 8-as az szabaddá vált, hiszen a klubtól kaptam egy listát a szabadon lévő mezszámokról. Aki ismeri a Dominikot, pontosan tudja, melyik számot választja, úgyhogy engem nem lepett meg az ő választása.”

Jürgen Klopp erős mondattal üdvözölte Szoboszlai Dominikot – SportPoszt.com

,,Dominikkal a holnapi nap folyamán utazunk haza és majd július 11-én áll edzésbe itt Liverpoolban.”

,,Mi hoztunk egy döntést és nem szeretnék más csapatról beszélni, csakis a Liverpoolról. Szerintem mi vagyunk most a világ legboldogabb emberei!”

Liverpool confirm Dominik Szoboszlai signing as midfielder makes £60m move  | Liverpool | The Guardian

Eszterházy Mátyás az ügynöke Schafer Andrásnak, Bolla Bendegúznak és Kalmár Zsoltnak is.

Szoboszlai Dominik hamarosan edzésbe áll Liverpoolban és nemsokára már felkészülési mérkőzésen bizonyíthat Jürgen Klopp csapatában.

Az angol Premier League 2023-2024-es szezonja 2023. augusztus 11-én pénteken kezdődik. A Liverpool a nyitófordulóban a Chelsea vendége lesz majd a Stamford Bridge-en 2023. augusztus 13-án.