Emelt fővel, szoros mérkőzésen búcsúzott az NBII-től a Haladás: VIDEÓ

A 2024-25-ös szezonra a pályán ugyan kiharcolta a bennmaradást a Haladás, azonban a licenceproblémák miatt a csapat nem indulhat a másodosztályban jövőre. Így vágtak neki utolsó NBII-es bajnokijuknak a szombathelyiek Gyirmóton, ahol egyébként 2019-es kiesésük után pont elkezdték az öt szezonon át tartó másodosztályú idénysorozatot. A héten Pálfi Donát, Vanja Zvekanov, Mohos Barnabás és Katona István is szerződést bontott, így ők már Gyirmóton sem léptek pályára, míg az első keretből Csonka Bonifác és Tarján Patrik sérülés, Bolla Gergő eltiltás miatt hiányzott és az előző meccshez képest Jagodics Márk, Csernik Kornél, Nyíri Vince, Horváth Rajmund és Kelemen Marko sem voltak a keret tagjai.

kép: Gyirmót FC Győr

A Haladás nagy elánnal vetette bele magát a mérkőzésbe, ennek a második percben máris eredménye lett: Pintér Filip bólintott a gyirmóti kapuba (0-1). Nem sokáig vezettek a vendégek, Madarász Márk a 9. percben balról átemelte Verpeczet és egyenlített (1-1). A folytatásban Verpecznek többször is munkát adtak a gyirmótiak, míg a másik oldalon Jancsó beadásáról maradt le középen Pintér. A félidő végén Molnár János teljesen üresen egy az egyben állt Verpecz Istvánnal szemben, de lövése csúnyán mellé ment. A félidő végén Baján szabálytalankodott a kilépő Helembaival szemben, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amit Soltész Dominik higgadtan gólra váltott (2-1).

A második félidőben zöld-fehér füst lepte be az Alcufer Stadiont, a vasiak pedig mindent megpróbáltak megtenni az egyenlítésért, de Kecskés állta a sarat a kapuban. A Gyirmót 2-1-es győzelmével a 6. helyen zárt, míg a Haladás a 14. pozícióban végzett.

A második félidőben Predrag Bosnjak több fiatalt is bedobott, így Mozsár Dávid, Bolla Bálint, Pruska Dániel és László Krisztián is debütált.

Rengeteg szombathelyi szurkoló kísérte el utolsó útjára csapatát, a héten az is eldől, hogy a Haladás az NBIII vagy a megyei I. osztályban indulhat a 2024-25-ös szezonban.

kép: Szombathelyi Haladás

Gyirmót 2-1 Szombathelyi Haladás (Madarász 9', Soltész 45+1', ill.: Pintér 2')

GYIRMÓT: Kecskés – Lányi (Polgár, 61.), Hudák D., Hajdú Á., Helembai – Kovács M., Kovács D. – Soltész D. (Ominger, 76.), Madarász, Molnár J. (Erdei M., 86.) – Adamcsek (Kicsun, 61.). Vezetőedző: Tamási Zsolt
HALADÁS: Verpecz – Frák, Jancsó, Ene, Beronja – Szakály A. (Szvoboda, 79.), Erdei C., Rácz B. (Pruska, 70.) – Baján (Mozsár, a szünetben), Pintér F. (László K., 70.), Rétyi (Bolla B., 79.). Mb. vezetőedző: Bosnjak Predrag

Nézőszám: 1200