Döntetlent játszott a Szegeddel és kiesett az NBIII-ba a Pécs: VIDEÓ

A Merkantil Bank Liga zárófordulójában a Pécsi MFC a Szeged gárdáját fogadta. A baranyaiaknak mindenképpen nyerniük kellett volna a bennmaradáshoz, mint utólag a BVSC-Honvéd mérkőzés eredményt tudatában, ez is kevés lett volna számukra.

Az első 30 perc veszélyes helyzetet nem hozott, majd a 32. percben egy hazai szabadrúgás után Harsányi csúsztatta a kapuba a labdát, ezzel megszerezte a vezetést a Pécs (1-0) és egy kicsit nagyobb nyomást helyezett zuglói versenytársukra a másik pályán.

A 45. percben Magyar szabadrúgására Márkvárt robbant be, de fejes célt tévesztett, így maradt az 1-0 a Pécsnek a szünetben.

kép: PMFC

A második félidőben a Szeged megint szabadrúgás után alakított ki kisebb lehetőséget, de hiába kapott bele a labdába Papp, majd Klausz, ez könnyedén Helesfay zsákmánya lett. A 60. percben Szabó Máté került helyzetbe, az első lövését még blokkolták, az ismétlést azonban jócskán fölé küldte. A 75. percben ellentámadást vezetett a Szeged, amelyet Borvető nem tudott befejezni góllal, Helesfay lábbal hárított. Ez némileg felébresztette a csapatokat, egy perccel később Harsányi jobbról kapásból mellé tüzelt, majd a 78. percben Borvető érkezett Gajdos csúsztatása után középen és kiegyenlített. A 83. percben akár fordíthatott is volna a Szeged, de Kővári kapásból mellé bombázott.

A 84. percben Földi fejese sem talált kaput, így a Szeged 1-1-re végzett Pécsen, a PMFC pedig 4 év után kiesett a harmadosztályba, miután a 15. helyen végzett. A Szeged a 4. pozícióban zárt.

PMFC: Helesfay – Takács Zs. (Gera Z., 87.), Szekszárdi T., Hudák M. – Harsányi, Miknyóczki, Terbe, Bachesz (Lacza, 75.), Majnovics – Szabó M. (Tóth-Gábor, 75.), Rácz B. (Vas B., 61.). Vezetőedző: Mátyus János
SZEGED: Takács J. – Gera N. (Kővári, 55.), Könczey, Horváth M., Palincsár – Márkvárt, Magyar Zs. (Bíró B., 65.) – Óvári (Földi D., 65.), Gajdos, Papp Á. – Klausz (Borvető, 65.). Csapatmenedzser: Germán Tamás

Nézőszám: 2000