Elvérzett Budafokon az ETO, a Vasas először léphet feljutó helyre

tracker.tippmixpro.hu

Mint korábban beszámoltunk róla, az ETO FC Győr 2-1-re kikapott Budafokon, így a Vasas hétfőn felléphet a 2. helyre, ehhez csak az kell, hogy ne kapjon ki otthon a Kozármisleny ellen.

Gera Zoltán együttesének erre jó esélyei vannak, hiszen utoljára a bajnokságban október közepén kapott ki a Vasas, igaz, pont a Kozármisleny ellen.

Az ETO egyetlen lehetősége így az utolsó előtti fordulóra maradhat, amikor a Vasast fogadják, bár a saját kezükben lehet a sorsuk, de ilyen hektikus tavasszal nagyon nehéz dolguk lesz a folytatásban. Természetesen a további öt bajnokijukat is hozniuk kell, többek közt a Szeged elleni szintén feljutási rangadót. Az ETO sorsolása: Szeged (o), MTE (i), PMFC (o), Kazincbarcika (i), Vasas (o), Ajka (i)

A Nyíregyháza sem dőlhet teljesen hátra, hiszen matematikailag még nem jutottak fel, de a forma alapján nehéz elképzelni, hogy lemaradjanak a feljutásról, egy mai Kozármisleny-győzelem esetén Tímár Krisztiánék a következő három forduló alatt felmehetnek az NBI-be, sőt, a jövőheti Vasas elleni találkozón már tényleg az élvonal kapujába kerülhetnek és a matematikai biztosságra sem kéne sokat várni onnantól kezdve. Márciusban volt egy kisebb hullámvölgy, ahol 9 pontól csak 2-t tudtak megszerzeni, azonban visszatalált a győztes útra a Nyíregyháza, amely kupaelődöntőt is fog játszani jövőhéten. A Nyíregyháza sorsolása: Vasas (o), Ajka (i), Gyirmót (o), BVSC (i), Csákvár (o), Kozármisleny (I)

A Vasas rosszul kezdte a bajnokságot, majd tavaszra az ETO rengeteg botlásából egyet sem tudott kihasználni, eddig nem volt olyan forduló a szezon során, amikor feljutóhelyen állt volna a Vasas. Az angyalföldiek sorsolása a legnehezebb ráadásul, a Nyíregyháza és az ETO is vár rájuk az utolsó 6 fordulóban, a Szeged ellen pedig a megszerezhető 6 pontból mindössze 1-et sikerült begyűjteni a szezonban. A Vasas sorsolása: Kozármisleny (o), Nyíregyháza (i), Tiszakécske (o), Honvéd (i), Haladás (o), ETO (i), Soroksár (o)

Szegeden pedig újra élhetnek a feljutási álmok: a Tisza-partiak először tettek arról tanúbizonyságot, hogy ha egyszer megtörik stabil védelmüket, az nem kerül pontokba, hiszen a szezon folyamán legelőször tudtak hátrányból felállva nyerni. A Szeged hátránya Vasas-győzelem esetén 6 pont lesz, de ha a Vasas ma és szombaton is kikap, míg a Szeged nyerni tud Győrben, úgy egy hét múlva már karnyújtásnyira kerülhet az NBI a Szegednek. A Szeged sorsolása: ETO (i), Soroksár (o), Budafok (i), Siófok (o), MTE (o), PMFC (i)

A következő fordulóban Nyíregyháza-Vasas és ETO-Szeged meccseket rendeznek, úgyhogy most lesz érdemes igazán figyelni a Merkantil Bank Liga küzdelmeit. A mai Vasas-Kozármisleny mérkőzés 20 órakor kezdődik Angyalföldön.

A Nyíregyháza 64 ponttal első, mögötte az ETO 54 ponttal. A Vasas szintén 54 pontja van, ma estére 55/57 is lehet. A Szeged 51 ponttal a negyedik.

Összességében az ETO és a Vasas csatája ígérkezik a legizgalmasabbnak a négy csapat közül, a Nyíregyháza a legkényelmesebb, a Szeged a legnehezebb helyzetből vág neki a hátralévő 6 fordulónak.